allt om kök logo

Återvinn vid din rivning

 

Tillhör du en av alla dem som i dagsläget ser att något område i din bostad skulle må bra av att renoveras? Som sagt; du är inte ensam och du har också en väldigt bra fördel i att ta hand om detta projekt i dagsläget sett till det rent ekonomiska. Det är helt enkelt billigare att genomföra en renovering idag och detta tack vare att man kan använda sig av rot-avdraget och dra av 30% av arbetskostnaden för en professionell firma inom den gebit där man behöver hjälp. Prisvärt och något som verkligen öppnat plånboken hos många svenskar – något som vi ska titta lite närmare på. Vi ska nämligen se en renovering ur ett annat perspektiv – nämligen ur en miljösynpunkt.

För; vad händer med det gamla materialet och hur agerar man då det gäller återvinning. Krasst och konkret – ska du renovera ditt badrum i Stockholm så kommer du att genomföra en rivning och troligt är att du agerar som många andra gör och har gjort. Du kastar allting och du har inte en tanke på att din rivning och det material den för med sig faktiskt kan komma till nytta någon annanstans.

En rivning vid ett kök och vid ett badrum lämnar – tyvärr – ofta väldigt mycket att önska rent miljömässigt. En privatperson har inte den nödvändiga kunskapen kring sortering och kring återvinning och har dessutom sina tankar på annat håll – att komma igång med själva byggandet.

Anlita ett företag för professionell rivning

Rivning spelar en undangömd roll vid renoveringar och det råd vi kan ge gällande detta är följande: ta professionell hjälp och anlita en firma för detta. Bor du i Stockholm så kan detta dessutom vara en absolut nödvändighet – förutsatt att du, som så många andra , bor i en lägenhet och där denna gärna är belägen högt upp i en fastighet. För; i en sådan situation så kan du knappast bära allt tungt material ned för trappor eller via hissen – i många fall måste sådant fraktas på utsidan av huskroppen och där man måste använda speciella maskiner för detta.

Professionell riving kostar inte så mycket och för de pengar man lägger så gör man dels miljön en stor tjänst – företagen vet allt om sortering och vilket material som hör ihop med vilket – och man slipper dessutom en annan viktig del: en korrekt rivning snabbar på den stundande renoveringen. Att bygga nytt med en massa skräp, damm och gammalt material i omlopp är något som i slutändan gör att ett projekt tar längre tid och att det – framförallt – blir betydligt tråkigare och svårare att genomföra.

Läs mer om rivining på http://www.rivningstockholm.nu/

 

16 Dec 2016