allt om kök logo

Blogg

RSS

Varför du ska välja en golvslipning i Stockholm

28 jun 2022

Varför ska du välja en golvslipning i Stockholm framför att köpa ett nytt golv? Frågan ställs av många och tyvärr så väljer en stor del det senare alternativet: man river ut det gamla golvet, köper ett nytt som man sedan lägger in. Enligt oss är detta på många sätt förkastligt. Detta med tanke på att en golvslipning har väldigt många fördelar.

Vi tänkte gå igenom några av dessa fördelar här nedan. Enklast blir om vi radar upp dem i punkter - enligt följande:

 • En golvslipning är bättre för miljön. Genom att riva ut ett gammalt golv och köpa ett nytt så bidrar du till en överkonsumtion som påverkar vårt klimat negativt. Att återbruka, reparera och underhålla äldre saker och detaljer är något som är bättre för vår miljö. En golvslipning är ett tydligt exempel på detta.
 • Det är billigare. För en bråkdel av priset av ett nytt golv får du… Just det: ett nytt golv. Genom att slipa bort det fula, nötta översta lagret så tar du fram skönheten i golvet igen. Med en ytbehandling - lack, olja eller hårdvaxolja - kan du sedan ytterligare förstärka effekten. Golvslipning inkluderas i Rot-avdraget dessutom.
 • Resultatet blir bättre. Det blir faktiskt ofta det. En golvslipning av ett äldre golv i Stockholm innebär att man förädlar ett gammalt hantverk. Det finns en patina i äldre golv - en unik personlighet - som nya golv saknar. Det gör att du också, genom en golvslipning, kan få ett mer personligt hem.

Miljömedveten målare i Bromma

5 jun 2022

Bor du i Bromma och känner att du vill pigga upp väggarna med lite färg? Är du miljömedveten finns målare att anlita som använder svanenmärkta färger.

Smak och stil vad gäller inredning och färgsättning i hemmet brukar ändras med åren i takt med att man utvecklas som person. Trender som man kan se i inredningsmagasin, bloggar och hemma hos vänner har också en inverkan på vad man för tillfället tycker är snyggt.

Var det några år sedan som du målade om hemmet i Bromma så är chansen stor att dina preferenser ser lite annorlunda ut nu jämfört med då. De där kaffe-latte-färgade väggarna som du älskade då kanske känns lite tråkiga och oinspirerande nu. Dessutom passar de inte så bra ihop med den inredning som du har i hemmet nu.

Anlita målare för ett bättre och mer långvarigt resultat

Har du bestämt dig för att en ommålning av väggarna behövs för att bättre matcha din smak behöver du fundera på om du ska göra jobbet själv eller anlita någon. Väljer du att göra jobbet själv blir det förstås billigare, men anlitar du en professionell målare blir resultatet bättre och mer långvarigt. Dessutom spar du tid. ROT-avdraget gör även att priset blir lägre.

Är det så att du inte bara ändrat smak och preferenser med åren utan även blivit mer miljömedveten finns det målare i Bromma som arbetar miljömedvetet. Då svanenmärkta färger används och allt byggavfall sopsorteras kan du känna dig trygg med att klimatavtrycket från ommålningen minimeras.

Lägga fiskbensparkett

2 jun 2022

Behöver du byta golv? Varför inte lägga fiskbensparkett i ditt hem? Fiskbensparkett är vackert, hållbart och har lång tradition. Passar även vid nybyggnation.

Kanske förknippar man ofta parkettgolv med finrum och salar, men faktum är att idag hittar man parkettgolv i många fler rum. Det är inte längre förbehållet vissa rum. Många har upptäckt skönheten och känslan med ett parkettgolv, och väljer det i rum som tidigare haft andra typer av golv.

Fiskbensparkett blev alltmer vanlig redan i slutet på 1800-talet och har använts sedan dess. Golvläggning med den tekniken är ett hantverk och resultatet blir både vackert och hållbart. Det är att ta trägolvet till en ny nivå. Fiskbensparkett passar överallt, både i nybyggda hus och äldre byggnader.

Hur går det till när man ska lägga fiskbensparkett?

Arbetet med att lägga ett vackert parkettgolv i fiskbensmönster är invecklat och kräver stor hantverksskicklighet. Förarbetet är viktigt för att slutresultat ska bli bra. Underlaget måste vara helt jämnt och slätt. Golvet läggs sedan stav för stav i ett slags v-mönster. Stavarna som är av ca 16 mm tjockt massivt trä spikas eller limmas fast. Det är både stavarnas placering och träets ådring som ger det speciella uttrycket.

Många renoverar hemma och lägger kanske själva in ett nytt brädgolv, men vill man ha parkettgolv bör man vända sig till specialister och anlita proffs på golvläggning med fiskbensparkett. Det är ett hantverk som kräver både utbildning och erfarenhet för att kunna lägga parkett så att resultat blir snyggt och hållbart. Det kräver precision och tålamod.

Golvläggare i Uppsala lägger golv i rykande fart

1 jun 2022

När du vill lägga in nya golv är det bra att ta kontakt med en golvläggare i Uppsala. Ett jobb som görs i rykande fart samtidigt som det blir helt perfekt.

Tänk dig att du bor i Uppsala. Du står inför ditt första husbygge. Det är dags att välja golv till varje litet rum. Men vem ska få lägga golven? Det är den stora frågan. En golvläggare i Uppsala kommer du att hitta lätt. Det finns för det mesta alltid gott om hantverkare, oavsett inriktning.

När du väl kommer till golven i ett bygge är det roligt om det går undan. Det tar såklart längre tid att lägga en fiskbensparkett än ett klickgolv. Det är lätt att förstå. Tänker du efter ett varv till inser du säkert att en skicklig golvläggare även klarar av att lägga parkett lekande lätt.

Ring golvläggare när du vill ha professionell hjälp

Golvläggare Uppsala är orden du ska lägga på minnet om du är ute efter professionellt stöd och hjälp. Visserligen kan du säkert klara av att lägga ett golv själv. Frågan är bara hur bra det blir. En annan aspekt är hur lång tid det kommer ta för dig jämfört med en person som lägger golv hela dagarna i ända.

Att lägga golv kan tyckas enkelt. Det kan det vara för många. För andra är det ett oöverstigligt projekt att ta itu med. Det är då du med fördel kan vända dig till golvläggare i Uppsala. Där kan du få exakt den hjälp du faktiskt behöver. Kontakta en duktig golvläggare här: www.golvläggareuppsala.nu

Platser i hemmet som ska hållas fräscha

30 maj 2022

Ser man till ett boende så finns det några platser där man spenderar mer tid än vad man gör i andra och detta spelar ingen roll om det handlar om en lägenhet eller en villa. Det är också naturligt att det blir så och att vissa delar av ett hus blir mindre använda än andra sker överallt. Det viktiga i detta är att man ser över de platser där mestadels av tiden spenderas och generellt kan man här säga att det handlar om badrum, kök, sovrum samt vardagsrummet – något som alltså i en lägenhet i många fall handlar om hela ytan, men som i ett hus kanske utgör en tredjedel av alla rum.

Det blir i ett hus viktigt att man håller dessa i gott skick och detta både för sin egen skull och om man står inför att sälja huset i fråga. Det är nämligen en ganska vedertagen regel att mäklare ofta brukar tipsa om just dessa rum som något som köpare fokuserar extra mycket på och kan man som husägare hålla dessa fräscha – ja, då har man också goda chanser att sälja med vinst. För sin egen- och sin familjs skull är det naturligtvis viktigt för trivseln – i och med att dessa rum är så frekvent använda så blir det naturligt att de slits och därför måste man se över dem och hålla dem i ett gott skick.

Gör små förändringar för ökad trivsel

Tar vi här ett badrum som det typiska exemplet på ett rum där mycket tid spenderas – toalettbesök, duschar, bad, sminkning med mera – så kan det med jämna mellanrum vara dags att genomföra en badrumsrenovering. Detta både för att rummet slits och också för att det har en tendens att snabbt bli omodernt. Ett badrum och stilarna för hur detta ska se ut brukar vara något som snabbt ändras och därför är det också lätt att man som husägare tröttnar på designen man har. Vad ska man då tänka på det handlar om en badrumsrenovering?

Jo, här kan man antingen göra ett rejält jobb där man river ut allting i form av kakel- klinkers, toalettstol, handfat och skåp och ersätter dessa med en modernare touch. En badrumsrenovering behöver dock verkligen inte vara så omfattande – och dyr! – det fungerar ofta utmärkt att bara byta ut skåpet och handfatet. Förutsatt här att man verkligen inte helt har tröttnat på kaklet eller har detta i en färg som inte passar; då måste man ju även byta detta vid sin badrumsrenovering.

Samma princip som vid en badrumsrenovering gäller vid de andra rummen som används mer i ett hus och här kan man säga att vardagsrummet är något som man med snabba medel kan förändra och förbättra. Här är tipset att man målar om lite, kanske en fondvägg eller att man ställer sina möbler i annorlunda vinklar. Det är antingen sådana små förändringar som skapar trivsel i ett hus och speciellt då i de rum som man har för vana att vistas mycket i. Det behöver alltså inte handla om en omfattande badrumsrenovering – om man inte vill och behöver – utan kan räcka med några små saker som leder till att hela huset förändras. Omväxling förnöjer och detta även i hemmet. 

Hantverkare i Stockholm, för dina bygg- och renoveringsprojekt

28 maj 2022

Många renoverar eller bygger nytt och efterfrågan på hantverkare är stor. Hitta dina hantverkare i Stockholm, med bred kompetens och stor erfarenhet inom bygg.

Om du någon gång renoverat eller byggt nytt vet du att dialogen med hantverkarna är viktig. Det är en försäkran om att det verkligen blir som du vill ha det. Anlitar du hantverkare i Stockholm, ska du kunna känna dig trygg med att kompetensen finns och att du kan rådgöra och få tips.

Hantverkare är beroende av att ha nöjda kunder, vilket gör att fler vill anlita dem. Den strävan gör att man alltid gör sitt bästa och är tillmötesgående mot kunden. Söker du efter välutbildade och kunniga hantverkare, välj de som har många nöjda kunder. Att välja ett team av hantverkare med bred kompetens gör att du slipper kontakta många firmor med olika specialistkompetens. Du kan få hjälp med både snickeriarbeten, eldragning och målning av samma team.

Skräddarsydda tjänster efter dina behov av hantverkare

Det ska kännas tryggt att anlita yrkesfolk som är proffs på sina områden. Du kan också få fritt hembesök för planering och översyn av åtgärder. Du får ett prisförslag på arbetet. På hantverksarbete lämnas rotavdrag på 30% av kostnaden. Det sköter firman, så du slipper allt pappersarbete.

Du ska kunna räkna med att få valuta för dina pengar och bli nöjd med resultatet. Seriösa hantverkare i Stockholm söker alltid uppnå full kundnöjdhet. Därför lämnar de garanti på arbetet, för att du som kund alltid ska kunna känna dig trygg och nöjd med resultatet.

Byggföretag hjälpte till med överraskning i Stockholm

25 maj 2022

Det behöver inte vara krångligt att överraska en familjemedlem med ett nytt rum. Det är bara att kontakta ett byggföretag i Stockholm för att få hjälp.

Anna hade planerat under lång tid inför Ulfs födelsedagsfest. Under det senaste halvåret hade han arbetat hemifrån för att kunna ta hand om deras dotter som varit med om en olycka. Hon klarade det mesta själv nu, men det kändes tryggt att ha någon hemma ifall hon behövde hjälp med något.

Ulf tog sig ofta åt ryggen och Anna förstod att arbetet vid köksbordet inte var bra. Då hade idén dykt upp. Hon skulle ge honom ett eget kontor. Som det såg ut nu fanns ingen plats, men en tillbyggnad skulle ge den avskildhet han behövde. Samtidigt som dottern skulle slippa att pappan ockuperade köket.

Bokning av byggföretag

Sedan långt tillbaka hade Anna vetat att Ulf skulle åka iväg på en resa tillsammans med ett kompisgäng som cyklade. Resan skulle gå till Spanien och vara två veckor lång. Hon visste att det kunde bli tight men kollade med ett byggföretag som lovade att färdigställa så snabbt de kunde.

Byggarbetarna var fantastiska och Anna hann färdigställa med de nyinköpta kontorsmöblerna. Hon hade även placerat Ulfs elgitarr med högtalare i rummet. När Ulf körde in på uppfarten gick hon ut för att möta honom. Glädjen var inte att ta miste på när han lyfte upp henne och snurrade runt. När han satte sig ner vid skrivbordet och såg ut genom fönstret sa hon: Grattis älskling, och välkommen hem.

Golvslipning i Göteborg – med hjälp eller på egen hand?

25 maj 2022

Sitter du i din lya i Göteborg och funderar på om du kan ro i hamn en golvslipning på egen hand? Det korta svaret på den frågan lyder både ja och nej.

Det långa svaret måste besvaras med ett antal motfrågor. Varför ska du slipa golvet? Är det för att det ska läggas på någon behandling? Hur mycket behövs det slipas? Ska det målas? Hur slitet är golvet? Vilken kunskap besitter du om golvslipning? Vilka verktyg och maskiner har du tillgång till och vet du hur du ska använda dem?

Om din plan är att måla golvet efteråt, så är det inte lika noga med slipningen. Då behöver du framförallt bara rugga upp ytan för att få färgen att fästa. Använd då inte för grovt sandpapper. Om det inte är alldeles för stor yta så orkar du förmodligen detta själv med en liten handslip.

Golvslipning för proffs

Fast din plan kanske inte är att måla golvet? Är golvet väldigt slitet så kanske du bara vill göra det fint igen, att golvet ska få skina med sin forna glans? Eller så kanske du vill att det ska läggas på någon annan behandling för att ändra utseende? Kanske ditt gulnade parkettgolv ska få hårdvaxoljas med en snövit nyans? Eller ska det kanske få bli mörkbrunt?

När det gäller ovanstående är det ett gediget sliparbete som behövs. Det krävs stora slipmaskiner och proffskunskap om golvslipning. Då är det definitivt läge att anlita hjälp. Tur att en golvslipare i Göteborg alltid finns nära!

Därför ska du se över husets isolering i Stockholm

25 maj 2022

Att sätta in bra isolering i huset i Stockholm kan sänka dina elkostnader och rädda familjeekonomin. Där värmen försvinner, försvinner också pengarna.

Du som är villaägare har sannolikt lagt märke till vad som hänt med elpriserna på sistone. De har skjutit i höjden. Säkert har detta fört med sig att du försöker hitta sätt att få ned din elförbrukning. Särskilt brukar uppvärmningen vara en riktig energitjuv.

I storstäder som Stockholm brukar familjers ekonomier vara lite extra pressade. Priserna på allt från mat till kollektivtrafik ligger ofta högre än ute på landsbygden, samtidigt som villapriserna och bolånen är skyhöga. Du som har ett hus i Stockholm har alltså all anledning att ta en snabb titt på hur det står till med isolering i din kåk.

Isolering av naturmaterial perfekt i hus i Stockholm

Säkert har du hört talas om uttrycket att “elda för kråkorna”. Det gäller även när det inte är en gammal oljepanna som värmer upp huset. Om alltför mycket värme smiter ut genom dåligt isolerade väggar kommer du ha betydligt högre kostnader för uppvärmning än vad du egentligen borde haft. För hushåll som ligger på marginalen vad gäller ekonomin gäller det att få huset rejält tätt.

Men inte så tätt att huset inte kan andas. Satsa på naturligt material som träfiber, så kan du hålla värmen inne samtidigt som fukten kan ledas ut. För det du inte vill ha när pengarna redan tryter, är en kostsam fuktskada på halsen. Med bra isolering slipper du det. Kom i kontakt med ett företag som är experter på isolering: www.isoleringstockholm.nu 

Golvslipning i Uppsala är till för dig som vill ha vackra golv

20 maj 2022

Söker du efter någon som är expert på golvslipning i Uppsala så har du kommit rätt. Här kan du hitta företag som varit länge i branschen och kan sin sak.

Föreställ dig att du har ett gammalt trägolv som sett sina bästa dagar. Om du blundar kan du säkert se framför dig hur vackert det skulle bli om det var alldeles nyslipat. Lystern när du sveper med blicken över det. Mjukheten i stegen när du går över golvet med dina bara fötter. Allt är som sammet.

Ett sammetslent golv kan bli den skönaste av känslor. Det är här du får känslan av ett tryggt hem. Ett gediget material i trä ger en underbar känsla när du rör vid det. Det spelar ingen roll om du rör vid det med dina händer eller dina bara fötter. Känslan finns där. Den är väldigt speciell.

En golvslipning i Uppsala kan ge dig minnen för livet

För dig som för första gången får uppleva hur det är att göra sig bekant med golvslipning i Uppsala kan det vara ditt livs äventyr. Det låter kanske överdrivet men faktum är att få människor får uppleva hur det är att se ett golv förvandlas så till den milda grad.

Från ett golv som är flisigt, nedgånget och lätt impregnerat med smuts kan du se förvandlingen ta form. Efter en slipning uppdagas skönheten som finns i det levande träet och spår av alla hundratal år det har växt finns i alla små mönster i träets struktur. Ta hjälp med golvslipningen av ett duktigt företag här: www.golvslipninguppsala.nu

När det blir stopp i avlopp

17 maj 2022

Det kan finnas många anledningar till att det blir stopp i avlopp. Vanligast är dock att hår, papper och skräp fastnar och skapar lager under många år.

Astrid hade haft en lång vecka och såg fram emot en lugn hemmakväll. Den skulle bli ett långt bad. En tanke om det sega avloppet dök upp men glömdes bort lika snabbt. Hon kom hem senare än tänkt och skyndade sig att laga en snabb måltid så att hon mätt och belåten kunde glida ner i det varma badet.

Astrid låg ända tills vattnet började bli kallt. Sedan drog hon ur proppen, torkade sig och tog på badrock. Glaset fylldes, sedan blev det soffan i vardagsrummet. Senare när hon var på väg till badrummet via hallen blev hon blöt om fötterna. Hon tittade ner och såg att en tunn hinna vatten spridit sig i nästan hela hallen.

Stopp i avlopp avslutade kvällen

Astrid förbannade sig för att hon inte tömt badkaret lite i taget. Hon visste att det var stopp i avloppet. Varför hade hon inte tagit tag i problemet? Hon städade upp och beslöt sig för att ta reda på hur hon skulle göra följande dag som var lördag. Kanske kunde hon vänta med rörfirman till måndag.

När morgonkaffet var ihällt och ostsmörgåsen låg på en assiett satte hon sig vid datorn. Genast hittade hon en rörservice som kunde hjälpa. Hon fyllde i ett formulär på hemsidan. På måndag skulle de ringa tillbaka och hon skulle få den hjälp hon skulle bett om för länge sedan.

Fräscha upp hemmet med en golvslipning i Stockholm

9 maj 2022

Får du inte den känslan du vill längre när du kommer in i ditt hem? När reporna på golvet direkt är synliga. En golvslipning i Stockholm kan vara lösningen.

Är du en av de lyckliga som har ett riktigt bra massivt golv? Det är inte bara otroligt fint att se på, utan även väldigt hållbart. Ett massivt golvslag är som en dröm för många att ha, man kan renovera det flera gånger och slipper därmed köpa nytt. En del säger att ett massivt golv kan hålla upp emot hundra år. Då snackar vi en riktigt bra investering på golv. Men givetvis kan det trots det bli slitet och se tråkigt ut. Men problem är till för att lösas och slitna golv är inget man vill ha. En golvslipning i Stockholm får fram en ny och fin yta igen. Detta går att göra på andra golv än bara massiva golv. Skillnaden är att på de golven kan man göra det flera gånger om.

Golvslipning för olika material

För ett golvslipningsföretag är det viktigt att man kan ta hand om och behandla olika trätyper rätt. Ek, bok furu och ask kräver nämligen olika behandlingar för att få en bra golvslipning, företaget har full koll på detta och kommer slipa ditt golv efter konstens alla regler. Med deras hjälp kan du förvänta dig ett jämnt och fint resultat. De sköter även efterbehandlingen på golvet, så du får ett nytt och fint golv precis så som du tänkt dig.

Målare i Sundbyberg ses sällan skära av sig örat

23 apr 2022

Man behöver inte skära av sig örat för att man är målare. Vincent van Gogh gjorde det, av oklara skäl. Men en målare i Sundbyberg slipper om denne inte vill.

Vincent van Gogh var en målare som blivit älskad och hyllad först efter sin död. Under sin egen livstid var han missförstådd och ratad. Han sålde bara ett större verk själv medan han levde. Han var heller inte särskilt lycklig och av någon orsak – som har förklarats med olycklig kärlek - skar han av sig sitt ena öra.

Om en målare i Sundbyberg ska inspireras av van Gogh blir denne det bäst genom konstnärens fantastiska känsla för färger och toner. Inte genom konstnärens benägenhet att skära av sig kroppsdelar. Det är ju upp till var och en att bestämma. Men kanske inget att rekommendera.

En duktig målare kan mer än att bara måla

Precis som van Gogh kunde mer än att bara måla (som att skära av sig örat) kan en målare från Sundbyberg mer. Till skillnad från van Gogh kan dock en mångsidig målare sälja sina verk eller sitt arbete till rimliga priser. När du anlitar en målare, kolla då om denne också behärskar:

 • Lägenhetsrenovering
 • Kök- och badrumsrenovering
 • Golvslipning
 • Projektledning
 • Reparation av tak och fasad

Har målaren dessutom förmågan att kunna hjälpa en kund att välja färger med samma känsla för stämningar och känslor som Vincent van Gogh, då är det en målare att hålla i och använda för precis hela renoveringsprojektet där hemma.

Målare i Danderyd kan ordna din möbelmålning

18 apr 2022

Vill du få dina möbler målade fint och felfritt anlitar du en målare i Danderyd. Vill du däremot ordna det själv kommer här en del matnyttiga tips på vägen.

Tycker du om att pyssla själv kan det vara ett kul projekt att måla möbler hemma. Följ bara denna lista så ska det gå bra.

 • Skruva bort beslag om dessa finns.
 • Skrapa bort färg som sitter löst.
 • Tvätta ytor med inomhustvätt.
 • Torka av ytan.
 • Laga hål och skador.
 • Slipa fint och damma av.
 • Fukta ner och slipa igen.
 • Om eventuella beslag är rostiga, slipa dem rena.

A och O kring arbete med måleri hemma är att göra ett ordentligt förarbete. Därför bör dessa steg följas noga. Annars kan resten bli dåligt och allt måste då göras om.

Målare i Danderyd kan ta över när du tappar sugen

Ett projekt kan lätt bli för stort och jobbigt. Men det finns alltid målare i Danderyd som kan ta vid så det inte bara står oklart. Vill du fortsätta? Läs vidare.

 • Lacka knastar med kvistlack.
 • Grundmåla med grundfärg.
 • Spackla ojämna ytor.
 • Slipa noga. Upprepa tills allt är slätt.
 • Börja måla. Snåla inte med färgen och dra långa penseldrag. Måla större ytor med roller.
 • Om du har slipat beslagen, måla dem i lämplig metallfärg.
 • Var noga med att följa torktiderna mellan strykningarna.
 • När färgen säkert har torkat skruva på alla beslagen igen.

Om allt har gått bra har du nu en möbel så fin som vore den ny och du kan vara stolt över dig själv.

Persienner i Lund kan göras på beställning

5 apr 2022

Visste du att du kan få persienner i Lund som är specialgjorda för att passa dina fönster? Tänk vad smidigt att ha en persienn som passar perfekt. Då slipper du bekymra dig för var du ska hitta en.

Att hitta persienner i Lund som passar precis till ditt fönster kan vara som att leta efter en nål i en höstack. Det kan kosta dig både tid och pengar att åka runt till olika butiker och titta på vad som finns, och när du väl hittat något du gillar kan det hända att storleken är fel. Ett evigt slit för att få till ett solskydd som passar in i ditt hem. Men det löser du lättare än du kan ana om du tar kontakt med en firma som gör dina solskydd och persienner precis efter dina mått. Du behöver inte ens åka till en affär utan de kan komma hem till dig. För om du vill ha unika, tillverkade persienner så måste det ändå tas mått i ditt hem och det gör såklart de firmor som erbjuder dessa tjänster.

Persienner kan bli ett vackert inslag i ditt hem

Om du vill att en persienn ska bli ett vackert och dekorativt inslag i ditt hem, som du kan ha där utan att vilja byta ut den inom en alltför snar framtid, kan det vara på sin plats att välja hög kvalitet. Persienner i Lund tillverkas med precisionsmått och ett antal olika tyger att välja på. Allt i högsta hållbara kvalitet.

← Äldre inlägg