allt om kök logo

Blogg

RSS

Solceller för företag kan ge ökad omsättning

2 Feb 2023

Solceller för företag är en bra investering, för att få miljövänlig och billigare el. Ett klokt val, både för jordens framtid och ditt företags ekonomi.

Med hjälp av solceller för företag blir inte bara elräkningen billigare, ditt företag får även en tydlig miljöprofil. Många kunder dras till ansvarsfulla och miljövänliga företag, så det är en så kallad win-win. Solcellspaneler kan installeras på både små och stora företag. Det behövs inte en särskilt stor yta och många har solcellspaneler på sin vanliga villa.

Om du har ett företag som har tillgång till stora takytor, till exempelvis lagerlokaler eller industrier, kan du kontakta en specialist på solceller, för att få ett förslag på vilken lösning som skulle passa ditt företag bäst. Genom att placera solcellerna på taket skuggas de inte av omkringliggande strukturer, samtidigt som de inte är i vägen eller tar upp dyrbar arbetsyta.

Solceller lönar sig för företag

Att installera solceller för företag är inte svårt eller krångligt. Med hjälp av solcellsinstallatörer är det gjort i en handvändning, och ditt företag kan börja njuta av fördelarna direkt. Ett företags elräkning kan bli mycket hög, vilket i sin tur slår hårt mot ekonomin. Med hjälp av solceller får du ner ditt företags energiräkning.

Solceller betalar tillbaka sig själv inom bara några år, även om det kan kännas som en stor investering till att börja med. Det är även värt att tänka på att det kan gynna ditt företag i det långa loppet, eftersom allt fler kunder och återförsäljare efterfrågar mer miljövänliga lösningar. Solceller är en klok investering, både för ditt företag och jordens framtid.

Pålning förstärker grunden

31 Jan 2023

Ska du bygga hus på en tomt med lösa jordlager? Börja med att förstärka grunden. Efter pålning kommer byggnaden att vila på berg eller fasta jordlager.

Att förstärka grunder genom pålning inför ett bygge är inget nytt påfund. Större delen av husen i Gamla Stan i Stockholm vilar på pålar av ekträ. Detsamma gäller för Riksdagshuset. Naturligtvis har metoderna för pålning utvecklats och idag görs arbetet med maskiner som skonar marken omkring i största möjliga utsträckning.

Det finns olika tekniker för att förstärka grunder. Det vanligaste är att slå eller vibrera ner pålar i marken. En annan metod är att pressa ner pålar med hjälp av hydraulik. Generellt gäller dock att pålning måste ske så att omgivande byggnader och anläggningar inte skadas.

Pålning – undersök grunden

Du står i begrepp att köpa en tomt för att bygga familjens första egna villa. Tomten ligger på en slänt ner mot ett mindre vattendrag. Men kommer huset att stå stabilt eller finns det risk för sättningar, frågar du dig. Det bästa du kan göra är att låta genomföra en geoteknisk undersökning. När den är gjord är det dags att ta beslut om metod för att förstärka grunden till villan.

Du kontaktar ett företag som har lång erfarenhet av att utföra pålning. Firman har resurser för att hjälpa till med undersökningen. Företaget föreslår en metod som innebär att hål borras ner till berg eller fast mark. I hålen sprutas därefter in en blandning av torr kalk och cement. Med hjälp av grundvattnet kommer därefter blandningen att härdas och grunden blir stabiliserad. Mer om pålning hittar du på denna hemsida: pålning.nu

Tänk på allt när du ska renovera badrum i Stockholm

30 Jan 2023

En renovering av ett badrum innebär en stor kostnad men det är något som lönar sig. I Stockholm finner du företag som är specialister på att renovera badrum.

Badrummet är ett av de rum som man kan påverka väldigt mycket. Badrummet är trots allt ett rum man tillbringar väldigt mycket tid i, av olika anledningar. Det är inte bara sina behov man gör där, utan man står även och fixar till sig på morgonen och sminkar av sig på kvällen. Det är också ofta ett rum man slappnar av i, när man duschar eller tar ett bad.

Därför är det värt att göra en renovering av badrummet om det inte är så som du vill ha det. En badrumsrenovering kommer även med fler positiva saker, som exempel att man höjer värdet på sin bostad. Många som ska köpa bostad föredrar att ha ett fint, modernt och genomtänkt badrum.

Ta hjälp med att renovera badrum

Att ge sig på en badrumsrenovering själv är inte det smartaste valet. Vill man bara ha en liten förändring och byta lite av inredningen, så klarar man det själv. Men om man till exempel ska byta plats på badkaret, sätta in en ny vask, eller skaffa golvvärme, då behöver man ta hjälp av proffsen som kan renovera badrum i Stockholm.

I Stockholm finner du hantverkare som är specialister på att just renovera badrum. Med deras hjälp kan man få sitt drömbadrum. Var inte rädd för att ta kontakt och be om en offert på arbetet.

Högtrycksspolning i Stockholm – rengör rören

28 Jan 2023

Avloppsrör i hyreshus rengör sig inte själva. De måste vårdas och spolas rena med jämna mellanrum. Anlita ett företag som utför högtrycksspolning i Stockholm.

I din roll som fastighetsskötare i ett hyreshus, börjar du irritera dig på alla klagomål från hyresgäster. De påstår att det luktar illa från badrummens golvbrunnar och dessutom rinner inte vattnet från diskhoar ut tillräckligt snabbt. Inte så konstigt tänker du. Jag har ju satt upp anslag i trapphusen att matavfall med fett inte ska spolas ut i vasken.

Du har naturligtvis rätt, men vad hjälper det? Det som spolas ut i en vask syns inte och därför finns det inte, tycks många tro, eller så tror man att avloppsverket tar hand om resterna. Men så är inte alltid fallet. Fett och liknande har en tendens att fastna i rörkrökar och skarvar och bilda proppar.

Högtrycksspolning i Stockholm – inspektera och spola

Du föreslår din fastighetsägare att ni ska göra en inspektion av avloppssystemen i husen. Ni anlitar ett företag som kan utföra inspektion och utföra högtrycksspolning i Stockholm. Det första som görs är att fotografera rören med en specialkamera. Inspektionen visar att det finns skador på rören som först måste repareras innan spolningen kan göras.

Förutom skador på rören finns det också proppar som bildats i anslutning till en rörkrök. De kommer dock att lösas upp när de spolas med högtryck. För att undvika att rören i framtiden kommer att skadas eller frätas sönder, får ni förslaget att låta högtrycksspola rören regelbundet.

Golventreprenad i Dalarna – val av butiksgolv

25 Jan 2023

Den som ska välja golv till en butik, måste tänka till. Golven ska vara slitstarka och välkomnande. Tala med en firma som utför golventreprenad i Dalarna.

Du är ansvarig för en större butikskedja med flera försäljningsställen i Dalarna. Flera av butikerna har golv som börjar bli slitna. Företaget står inför en totalrenovering av golven i alla butiksenheterna. Profileringen gentemot kunderna är viktig. Alla butiker ska ha samma golv så att kunderna känner igen sig oavsett vilken butik de går in i. Det blir en delikat uppgift att välja rätt golv.

Du börjar med att ta in synpunkter från dina butikschefer. En butikschef menar att oavsett valet av golv kommer det alltid att uppstå skador. Golven ska därför gärna vara av plattyp så att en eller flera plattor enkelt kan bytas. Era butiker har högt i tak och akustiken är inte den bästa. Därför måste ni välja en golvtyp som hjälper till att dämpa ljud.

Golventreprenad Dalarna – olika utrymmen

Din enkät med svar från dina butikschefer överhopar dig med synpunkter. När vi ändå ska lägga om golven i själva butiken, kan vi lika gärna byta golv på toaletterna, personalutrymmena och kanske på lagren. Det hade du inte tänkt på. Lika bra att kontakta ett företag som tar på sig golventreprenad i Dalarna. Du sätter dig ner tillsammans med en representant från golvfirman. Ni går igenom vilka typer av golv som passar i era olika lokaler. Golvfirman har bred erfarenhet av golv till butiksytor med mera och vet vilket slitage som uppkommer på olika ytor.

Du kan läsa mer kring golventreprenad på denna sida: https://www.golventreprenaddalarna.se/ 

Badrumsrenovering på Lidingö med inspiration från influencers

10 Jan 2023

När du drar igång en badrumsrenovering på Lidingö bör du ha inspirationen klar för dig från början. Många influencers har kanonsnygga badrum att kolla in.

Inspireras av Sveriges största influencers och skapa dina drömmars badrum på Lidingö. Det verkar nämligen som att just badrum är det allra hetaste att lägga lite extra krut på just nu. Det vittnar inte minst blogginlägg från stora namn som Elsa Billgren och Sandra Beijer om.

Elsa Billgren verkar ha en riktig girl crush på inredningsdesignern Marie-Louise Sjögren. Och det är inte så konstigt, med tanke på de smakfulla inredningar Sjögren tar fram till sina välbeställda kunder. Men glöm inte att en badrumsrenovering inte måste vara svindyr för att bli lyckad. Med hjälp av din egen goda smak och en bra hantverkares yrkesskicklighet kan du komma långt.

Badrumsrenovering – flexibla hantverkare på Lidingö

När du letar hantverkare för att ta hand om din badrumsrenovering på Lidingö, bör du självklart undersöka hur bra vederbörande är på att följa instruktioner och vilken känsla för detaljer hen har. När du ska skapa ett badrum i klass med Billgren och Sjögren kommer du behöva vara noggrann med varenda liten vinkel och beslag i badrummet.

Du bör också lägga lite tid på att leta efter bra inredningsdetaljer. Ofta kan det bli extra vackert att blanda nytillverkade saker med äldre, kanske till och med antika, grejer. Var noga med att informera din hantverkare om att du kommer planera din inredning efter hand, så att hen skapar utrymme för improvisation längs vägen. Du kan behöva experimentera en del för att få till precis rätt känsla. Mer om badrumsrenovering kan du hitta här: badrumsrenoveringlidingö.nu

Dags för fönsterbyte i din BRF

9 Jan 2023

Börjar det bli dags för ett fönsterbyte i din BRF? Då är det riktigt klokt att du kontaktar en professionell fönsterbytarfirma som fixar allt åt dig, året om.

Fönster är ett känsligt ämne. Det är mycket jobb att byta fönster. Speciellt om det behöver göras under vintern. Hur gör man egentligen och vilka verktyg behöver man? Överlämna alla dina problem åt en professionell firma som kan ta hand om ert fönsterbyte i BRF:en. Då blir det gjort på ett kick.

Kan man verkligen byta fönster vilken årstid som helst? Ja, det är möjligt. Såklart är det ju alltid skönare att byta fönster under de varmare månaderna, så att det inte blir korsdrag med snålvinden på vintern. Men med fläktar och fönsterskydd, och lite tålamod, så kan du göra ett fönsterbyte även på vintern.

Kostnadsfritt möte för vägledning om fönsterbyte i BRF

Det är alltid skönt att veta vad man ger sig in på, innan man bestämmer sig. Så boka ett kostnadsfritt möte för att få reda på hur det kommer att gå till, hur du kommer att få hjälp och vad det kommer att kosta. Då kan ett väl genomtänkt beslut tas.

Det är helt klart värt att hålla efter fönstren. Varför är det så viktigt? Därför att dina fönster är den snabbaste vägen in i lägenheten för regn och fukt och kyla. Så när du håller efter fönstren så kommer det att bli mycket lättare för din bostad att hålla värmen och skydda dig från väder och vind. Det ökar dessutom värdet på din bostad.

En plattsättare förverkligar dina drömmar

9 Jan 2023

Att flytta in i en ny bostad fylls alltid av en spännande tid där man tillsammans med sin familj får sätta sin egen prägel på sitt boende. Det finns här framförallt två stycken rum som visat sig vara extra populära att göra just detta i. Det vill säga – ser man till boenden dit en ny familj flyttat så ser man främst att köket och badrummet är de rum där man snabbast och i allra högst grad vill förändra. Extra tydligt blir detta om man ser till staden Stockholm där absolut flest flyttar sker dagligen och där man kunnat se ett intressant mönster som bevis på vårt påstående ovan.

Det är nämligen så att lägenheter i Stockholm som har relativt slitna badrum och kök till en stor del säljs till ett högre slutpris än vad de lägenheter med moderna diton gör – något som tyder på att man till en stor del på förhand bestämt sig för att renovera dessa och att detta blir enklare att motivera om de redan till en början är slitna och av en äldre modell. Kort sagt – det är lättare att motivera för sig själv varför man ska riva ut ett badrum som är äldre än varför man ska påbörja en renovering i ett som redan har ett modernare snitt. Detta är dock något som också sker – även modernare badrum får stryka på foten då privatpersoner flyttar i Stockholm och det om något bevisar också att vikten av badrummet och vikten av detta anpassas efter sin egen smak och sina egna behov.

Att genomföra badrumsrenoveringar i Stockholm är således relativt vanligt och detta i och med att marknaden för bostäder där är av det mer extrema slaget. Menas med detta – människor i Stockholm flyttar oftare och man gör detta dels av vinstintresse där man säljer bostäder dyrt och flyttar vidare och dels också för att man kanske fått tillökning i sin familj och av den anledningen behöver ett större boende; anledningarna varierar och oavsett så har Stockholm en väldigt rörlig bostadsmarknad där flyttar sker frekvent och där alltså – som vi sa – köks- och badrumsrenoveringar är vanligt förekommande.

För att underlätta här så tänkte vi komma med lite tips gällande hur man förändrar sina kök och sina badrum i Stockholm på bästa sätt. Båda projekten är nämligen fullt möjliga att utföra på egen hand – om man bortser från arbeten med el där naturligtvis en behörig och certifierad elektriker bör – måste! – anlitas. Bortsett från detta så kan man alltså genomföra en badrumsrenovering eller en köksdito på egen hand – men här lägger vi in en liten brasklapp: gör inte det.

Gemensamt för både kök och badrum och renoveringar vid dessa är nämligen det faktum att man ska lägga ut kakel och klinkers och att detta är väldigt svårt.

Vårt råd här är således följande – ta hjälp av en professionell plattsättare. En plattsättare gör – helt enkelt – ett betydligt bättre jobb och detta oavsett vilket typ av kakel du ska använda; du kommer att slippa fula skarvar, ojämna ytor och en massa vanprydande fogar – vanligt förekommande då man ser badrum i Stockholm där privatpersoner på egen hand lagt kaklet. En plattsättare har förmågan att förvandla ditt badrum till det badrum som du alltid drömt om och detta även om man bortser från det rent estetiska. En plattsättare och vikten av dennes jobb sträcker sig nämligen längre än till att göra det vackert.

Nej, en plattsättare gör även ditt badrum i Stockholm säkert och där inga framtida problem uppkommer. En ack så viktigt detalj som under senare år visat sig skapa problem i just Stockholm. Vi förklarar varför.

Vattenskador vanliga i Stockholm

Ett av de vanligaste problemen med alla dessa frekventa badrumsrenoveringar i Stockholm är det faktum att många av dem gjorts på ett felaktigt sätt. Det vill säga; privatpersoner har i sin iver att vilja förändra och sätta sin egen prägel på badrummet (eller köket också, för den delen) stressat sig igenom projektet.

Något som inte direkt är något som syns utan där konsekvenserna kommer först långt senare och dessa kan bli både kostsamma och svåra att korrigera. Menas med detta; har du köpt en lägenhet i en fastighet i Stockholm där du genomfört en badrumsrenovering på ett felaktigt sätt så kan detta också komma att drabba dina grannar och här ska man direkt tillägga att vatten- och fuktskador sällan är speciellt billiga att korrigera. Dessutom så brukar försäkringsbolag vara ganska restrektiva då det kommer till att betala ut ersättning vid vattenskador där professionell hjälp inte närvarat vid renoveringen.

Värt att tänka på – både om du själv funderar på att renovera och om du någon gång står inför att köpa en lägenhet i Stockholm där badrummet eller köket nyligen har renoverats. Har inte en professionell plattsättare varit involverad så löper du också en risk att du i framtiden kommer att tvingas till att korrigera arbetet.

En plattsättare i Stockholm är billig

En annan viktig aspekt i varför du ska anlita en plattsättare är att jobbet som denne utför går att dra av för dig. Du kan alltså anlita en plattsättare i Stockholm, låta denne förvandla ditt badrum på ett säkert och snyggt sätt och därefter dra av upp till halva kostnaden genom att använda ditt rot-avdrag.

Den stora kostnaden här kommer du istället att lägga på material och det ska du – trots allt – köpa oavsett. Här kan du också vara lite mer generös i ditt val tack vare rot. Menas här; i och med att arbetskostnaden blir så låg så har du mer pengar att välja lite exklusivare lösningar till ditt badrum.

Viktigast är att kaklet och klinkers kommer på plats på ett korrekt sätt och att det blir snyggt och säkert gjort – du kommer att tjäna på att anlita en plattsättare och särskilt då i dagsläget då dennes jobb är så billigt. Använd ditt rot-avdrag och njut av att du fått det badrum du alltid drömt om till ett billigt pris och helt utan risk för komplikationer.

Läs mer om hur en plattsättare kan hjälpa dig här: plattsättareistockholm.se

Betala inte för mycket för byggnadsställningar

14 Dec 2022

Att man sett en stor trend gällande hemmarenoveringar medför också att olika branscher som hyr ut redskap i dagsläget har en väldigt bra period och lönsamhet. Att hyra ut maskiner för golvslipning, verktyg för olika invändiga inomhusprojekt eller driva ett företag som hyr ut byggnadsställningar till privatpersoner är samtliga exempel på branscher som under senare år kunnat se en större vinst. För att förklara detta måste vi först och främst se vad denna trend beror på och var den kommer ifrån.

Kort sagt; hur kommer det sig att allt fler privatpersoner väljer att – på egen hand, vi bortser från rot-avdraget i den här frågan – renovera sina bostäder och göra snyggt i sina hem? Jo, det som kan ligga till grund som förklaring för detta fenomen är att medier börjat intressera sig för området och där man i och med detta kan se hur mängder av olika tv-program börjat beröra ämnet.

Man kan, oavsett kanal och tid på dygnet, slå på sin tv och se hur ett program visar utförligt hur en renovering går till, hur man slipar ett golv, hur man gör en tillbyggnad eller hur man med små medel kan förändra sitt hus. Dessa tv-program i kombination med ett stort urval av magasin, tidningar och bloggar har dels väckt intresset och dels också gjort att privatpersoner vågar genomföra dessa. Just det sistnämnda är viktigt att nämna. Att tv-program inom heminredning och renovering avdramatiserar projekt och visar att de är möjliga att göra på egen hand är en väldigt viktigt faktor och något som gjutit mer mod i väldigt många.

Det enda som i många fall behövs är nämligen följande: Tid, planering, ritningar och rätt typ av maskiner, hjälpmedel och verktyg. Vid det sistnämnda så gäller egentligen numera bara en sak och det är att inte betala för mycket då man hyr någon maskin eller ett hjälpmedel. Ska man exempelvis i Stockholm hyra byggnadsställningar för att kunna måla sitt hus – ja, då ska man också vara medveten om att vissa faktorer ska vägas in i beslutet innan man skriver under ett kontrakt med det företag som erbjuder tjänsten. Just byggnadsställningar och staden Stockholm är nämligen speciell i det avseendet och om vi radar upp några detaljer som förklaring nedan så kanske bilden blir lite lättare att förstå. Kort sagt; ska du hyra byggställningar i Stockholm – tänk på följande saker:

  • Boka i tid. Behöver du byggnadsställningar till sommaren och tänkt dig att exempelvis byta tak i Stockholm under din semester? Boka i tid, gärna redan i februari eller Mars. Högsäsongen (under semestern) innebär att det kanske inte finns några byggnadsställningar och dels att priserna för de befintliga är väldigt höga.
  • Jämför pris. Mellan två olika uthyrare av byggnadsställningar i Stockholm kan det skilja mellan 20-30.000 kronor och här gör du således bäst i att undersöka innan. Det kan verkligen löna sig!
  • Planera tid och väder. Ska du måla om så se till att försöka se hur vädret ser ut. Något som kan vara svårt om man följer vår första rekommendation – tidpunkten – men som kan göra att ditt arbete går fortare. Ska du måla så är detta projekt något som inte passar i regn och då kommer således arbetet förlängas och kostnaden för dina byggnadsställningar stiga avsevärt. Försök att titta hur väderprognoserna ser ut!

Arborist Stockholm - ta hjälp med trädfällning

13 Dec 2022

Det kan finnas en massa olika skäl till varför ett träd - eller flera stycken - måste tas ner. Ska du exempelvis bygga någonting på din tomt så kan träden förhindra det projektet. Om du exempelvis vill ha mer kvällssol så kan ett träd behöva kapas för att detta ska möjliggöras.

Det kan även handla om att ett träd är sjukt eller att det är dött och att det i och med detta riskerar att falla. Ett annat skäl till en trädfällning handlar om att trädet kan ha tagit skada i samband med oväder - eller att det helt enkelt står för nära huset, poolen eller uppfarten: något som medför att du tvingas kratta, plocka kottar och hålla efter hela tiden.

Säker trädfällning är ett måste

Det finns många skäl till trädfällning, men en gemensam nämnare oavsett: du bör anlita utbildade arborister i Stockholm för jobbet. Varför? Många verkar tro att det är ganska enkelt att fälla ett träd. Ett snitt med motorsågen, en knuff och ett träd som faller i exakt den riktning man tänkt sig. Det är långt ifrån sanningen.

Trädfällning är extremt komplext och handlar om kunskap, planering och om att välja rätt metod för varje uppdrag. Det är stor skillnad dels mellan olika träd, dels mellan hur de är placerade och dels också kring vilka eventuella faror som kan finnas i samband med att ett träd faller och krafter frigörs.

Anlita en arborist i Stockholm

Vad händer om trädet faller åt fel håll, kan man utesluta ett sådant scenario och, i så fall, hur förhindras det. Utbildade arborister i Stockholm är experter på allt som har med trädvård och trädfällning att göra.

I många fall kan man exempelvis se att träd kapas i sektioner snarare än att fällas i ett stycke. I vissa fall kan man även rädda träd genom att istället välja en kraftfull beskärning av kronan snarare än att fälla det.

Har du vad som krävs? Vi skulle säga att det bästa alternativet för dig är att kontakta en utbildad arborist i Stockholm. Genom detta får du en trygg, säker och effektiv trädfällning. Om en sådan behövs.

Industrigolv – slitstarka och hygieniska

9 Dec 2022

Ett industrigolv ska klara av många prövningar. Förutom att det ska klara av tung trucktrafik, måste det vara lätt att hålla rent för att vara hygieniskt.

Du är miljöchef inom en livsmedelsindustri med fabriker på flera platser i landet. I sådana fabriker är kraven på hygien mycket stora och inspektioner från hälsomyndigheter duggar tätt. Till dina uppgifter hör att se till att om- och utbyggnader sker med golv som motsvarar företagets miljöpolicy.

Nu ska en äldre fabrik renoveras och byggas om. De befintliga golven bär tydliga spår av tung trucktrafik. Pallar har ställts ner på golven helt obarmhärtigt och sprickor har uppstått. Golven är dessutom inte helt jämna. Kring väggar och stolpar för pallställ finns springor som måste tätas på något lämpligt sätt. Där får inte damm och smuts samlas.

Industrigolv – föreskrifter att ta hänsyn till

För golv i en livsmedelsindustri måste föreskrifter från Livsmedelsverket beaktas. De föreskrifterna är för övrigt gemensamma för hela EU-området. Golven ska vara släta och lätta att rengöra. De får heller inte innehålla komponenter som kan avge giftiga substanser eller ämnen. Golven får inte heller bukta sig så att vattensamlingar kan uppstå.

Du väljer ett fogfritt industrigolv. Ett sådant golv läggs ut som en flytande massa som ger en homogen yta. Golven blir självnivellerande och du undviker skarvar. Du får ett slitstarkt och lättstädat golv, som också tål fysisk och kemisk påverkan. För att städa golv i livsmedelsindustrier används ofta lut för att bekämpa bakterier. Och då krävs det att golvet inte får frätskador.

Anlita rätt takläggare i Gävle

7 Dec 2022

Att låta den lokala snickaren lägga om taket för att spara pengar fungerar inte. Det krävs en riktig takläggare i Gävle för att få ett tak som håller tätt.

Det finns de som tror att det går att spara pengar genom att anlita den lokala snickaren för att lägga om taket. En snickare har sina expertkunskaper och till dem hör inte takomläggning. Vill man ha ett tak som håller länge och slippa problem med fuktskador måste man anlita en certifierad takläggare.

Tak med takfönster eller som är vinklade är ännu svårare att lägga. Blir det inte perfekt riskerar man att vatten letar sig in. Bästa sättet att hitta en bra takläggare brukar vara att fråga någon granne som precis lagt om taket med lyckat resultat. Men man kan också be takläggaren om referenser och kontrollera hur länge denne har varit verksam.

Jämför priser mellan olika takläggare

Vill man ha hjälp med takläggning i Gävle kan det vara klokt att ta in flera offerter och jämföra priser. Vanligtvis lägger man samma material som det var tidigare eftersom det oftast passar huset bäst. Men har man inte råd att lägga ett nytt tegeltak kan det vara bättre att exempelvis lägga ett papptak så att man inte riskerar att det regnar in.

Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på vilket material man väljer. Tegelpannor är dyrast och att lägga ett tegeltak tar också tid då varje panna ska läggas på plats för hand. Det gör att arbetskostnaden blir högre. Billigast är papptak medan plåttak ligger någonstans mittemellan.

Fönsterrenovering Stockholm - stora fördelar

28 Nov 2022

Att byta fönster är något som förr eller senare måste ske. Det är oundvikligt, ingenting håller för evigt. Men, det kan handla om flera, flera år innan det verkligen är dags för er BRF i Stockholm att ta denna tunga investering.

I många fall kan en fönsterrenovering i Stockholm vara en lösning som ger en respit i flera år - och som dessutom ger er fönster som blir som nya, både sett till funktion och estetiskt uttryck. En fönsterrenovering är betydligt billigare än vad kostnaden för nya fönster är och med rätt företag vid er sida så handlar det dessutom om ett projekt som genomförs snabbt och effektivt.

Hur en fönsterrenovering i Stockholm ser ut beror lite på hur pass slitna fönster det är, hur många fönster det handlar om samt hur läget ser ut - vissa fönster är svårare att renovera än andra sett till att de är tuffare att komma åt. En fönsterrenovering i Stockholm innebär att man slipar fönstren, målar om dem, tätar dem och ser till att exempelvis slitna beslag byts ut.

Byt till glas med lågt U-värde

Utöver detta så kan man även passa på att byta ut glasen och genom detta också skapa en lägre förbrukning av energi i fastigheten. Det många inte tänker på är att äldre fönster har högt U-värde och att det innebär att kall luft kommer in i en bostad och att varm luft åker ut - något som påverkar både inomhusmiljön och energiförbrukningen negativt. Ett byte av glas ger lägre kostnader och detta till låg kostnad i jämförelse med att investera i nya fönster där sådana glas är standard.

En fönsterrenovering i Stockholm kan ske på plats, men det kan även innebära att fönstren hängs av och tas med till företagets verkstad. Arbetet betas av lägenhet för lägenhet och alla boende kommer på något sätt att påverkas av detta. Viktigt är därför att man också väljer ett företag som har kunskap och kapacitet att kunna genomföra ett effektivt jobb. Kolla alltid exempelvis referenser innan ni går vidare och då gärna hos BRF:er i en liknande storlek som er.

Badrumsrenovering med totalentreprenad i Örebro

18 Nov 2022

Har det blivit dags att renovera badrummet? Ta då hjälp av ett byggföretag som är specialister på badrumsrenovering i Örebro och som erbjuder totalentreprenad.

Badrummet används flitigt och utsätts för vatten och fukt nästan varje dag. Därför finns det också särskilda byggregler som man måste följa när det är dags att renovera badrummet. Man måste exempelvis använda sig av hantverkare med särskild utbildning och som har våtrumscertifikat. Detta för att hemförsäkringen ska gälla fullt ut.

Skulle det uppstå en vattenläcka eller andra fuktskador i badrummet på grund av felaktiga installationer får man inte ut något på hemförsäkringen. Anlitar man däremot en våtrumscertifierad byggfirma upprättar de också ett protokoll där de löpande skriver vad som görs och vilka material som används. Protokollet är en slags extra försäkring och kan vara bra att visa upp för försäkringsbolaget, men också vid en eventuell bostadsförsäljning.

Så hittar man rätt hantverkare till sin badrumsrenovering

Ska man anlita en byggfirma för en badrumsrenovering i Örebro är det viktigt att man tar referenser och noga kollar upp firman innan man skriver avtal. Byggfirman måste ha badrumsrenovering med totalentreprenad som expertområde och ha tillgång till våtrumscertifierade hantverkare.

Kanske har grannen nyligen renoverat sitt badrum och kan rekommendera en bra och pålitlig byggfirma? Det kan vara klokt att först ta in offerter från några olika byggföretag för att få ett så bra pris som möjligt. För att byggfirman lättare ska förstå hur man vill att badrummet ska se ut kan det vara bra att ha ritat en enkel skiss över badrummet innan man tar in offerter.

← Äldre inlägg