allt om kök logo

Blogg

RSS

Ta hjälp med fönsterrenovering i Stockholm

27 May 2023

Om du är osäker på hur en fönsterrenovering går till, eller om du varken har tid eller lust, så kan du alltid ta hjälp av proffs inom området i Stockholm.

En gång i tiden brukade människor ta hand om det mesta i sina hus. Som att bygga, mura rökkanaler och renovera fönster. Men idag ser samhället annorlunda ut. Som husägare kanske du arbetar långa dagar och behöver återhämtning när helgen kommer. Dessutom kanske du varken har kunskapen eller lusten att dra igång med ett renoveringsprojekt.

För den som är händig, och som kanske har gjort det förut, kan en fönsterrenovering vara ganska enkel. Även om den kan ta ganska lång tid. Men när det gäller de flesta husägare så är det lättare att ta hjälp av ett företag som arbetar inom området. Proffs som har kunskapen och erfarenheten, samt allt som behövs av utrustning och material.

Fönsterrenovering som affärsidé

Den som väljer att anlita någon för att renovera fönster i Stockholm kan ha olika anledningar till det. Kanske vill man spara på miljön och återanvända så mycket som går. Eller så kanske fönstren är så pass unika att det är svårt att hitta nya fönster som är likadana.

Fönsterrenovering som affärsidé är därför en av de verksamheter som ofta efterfrågas i större städer. En kunskap som kan verka lite udda, men som ändå går att utveckla och göra till en blomstrande firma. Det är också ett arbete där inte någon dag är den andra lik.

Söker du en händig snickare i Göteborg?

10 May 2023

När du behöver hjälp med ett snickeriprojekt kan du anlita certifierade snickare i Göteborg. Dessa kunniga hantverkare tar sig an både små och stora projekt.

Har du tankar på att bygga en altan, renovera köket eller bygga ett uthus? Eller har du något annat byggprojekt på schemat? Då kan det vara läge att kontakta en skicklig hantverkare, förslagsvis en snickare. Till dessa projekt är det inte någon bra idé att anlita exempelvis en trädgårdsmästare eller en bokbindare. De är experter på i detta fall helt fel saker.

En snickare arbetar med allt från mindre byggen till större byggprojekt. Dessa välutbildade hantverkare är också duktiga på finsnickeri och platsbyggda möbler. Du kan även få hjälp av en snickare om du ska sätta upp nya gipsväggar eller bygga ett undertak.

Snickare är experter på att sätta ihop olika detaljer

När det är något som ska snickras vill man givetvis få ett snyggt och hållbart resultat. Det som byggs ska så klart också fungera på ett bra sätt. Ett sådant resultat får man om man kombinerar estetik, hållbarhet och funktionalitet. Men hur gör man det? En yrkesgrupp som vet exakt hur man gör det är snickare i Göteborg.

Snickare anlitas flitigt till alla möjliga projekt. Ett vanligt uppdrag för dem är renovering innan försäljning av en lägenhet eller villa. En bostad i toppskick höjer värdet och maximerar din vinst vid försäljning. Ska du sälja din bostad kan du låta en snickare göra den mer inbjudande inför fotografering och visning.

Mer information om snickare i Göteborg hos: snickareigöteborg.nu

Takmålning förlänger takets livslängd

7 May 2023

Börjar ditt tak se slitet och tråkigt ut? Oroar du dig för rost och skador? Då kan takmålning vara något för dig! Takmålning ger ökat skydd och ny glans.

Det råder ingen tvivel om att taket är husets yttersta skydd. Det spelar ingen roll hur gedigna väggar du har om taket läcker som ett såll. Eftersom taket är så viktigt för hela husets välmående och livslängd förtjänar det även att tas om hand på bästa sätt. Ett snyggt och väl omhändertaget tak skapar dessutom ett bättre intryck för hela huset.

Att ta hand om ditt tak behöver inte innebära att du polerar det dagligen eller lägger om det varje år. Det vore faktiskt väldigt märkligt, för att inte tala om dyrt och tidskrävande. Det finns bättre sätt att ta hand om ditt tak. Med takmålning kan du på ett enkelt sätt fräscha upp ditt tak och ge det nytt skydd mot rost och fukt.

Takmålning är smidigt

Takmålning är faktiskt precis vad det låter som. Det innebär helt enkelt målning av ditt tak, oavsett om du har plåttak eller betongpannor. Ett nymålat tak ger inte bara ett snyggt tak, utan även ett ökat skydd och längre livslängd till hela huset. Mycket smidigare än att byta hela taket!

Ett tätt och snyggt tak är inte bara praktiskt och smart, det kan även öka värdet på hela fastigheten. Perfekt för dig som funderar på att sälja. Att byta ut eller lägga om ett helt tak är både tidskrävande och dyrt. Med takmålning blir processen mycket kortare och du kan utan problem bo kvar i huset samtidigt.

Många fördelar med plåttak i Stockholm

30 Apr 2023

Plåttak är inte bara snygga, de tål även vädret i Stockholm bra och har lång livslängd. Här kommer några användbara tips till dig som vill lägga plåttak.

Plåt är ett material som klarar skandinaviskt väder bra och har lång livslängd. Men det väger också lite vilket gör att det är snällt mot konstruktionen. Plåt finns också i olika kulörer vilket gör det enkelt att få ett tak som även passar med fasaden. På sätt och vis är det också bra ur miljösynpunkt eftersom det går att återanvända hur många gånger som helst.

En annan stor fördel med plåttak är att de i stort sett är underhållsfria. Det är bara om de repas eller förlorar färgen som man måste måla om dem eftersom de då annars kan rosta. Plåttak passar både villor och stora flerfamiljshus, av gammaldags eller modern arkitektur.

Plåttak avsett för nordiskt klimat

Är man intresserad av att lägga plåttak i Stockholm på sin fastighet ska man anlita en takläggare som är specialiserad på materialet. Ta in offerter från några olika takläggare och jämför priser. Men tänk på att det är viktigt att takläggaren också använder plåt som är avsedd för nordiskt klimat.

Det bästa kan vara att välja en takläggare som lämnar garanti på taket. Då slipper man oroa sig för hållbarheten. Det är viktigt att man skriver ett tydligt avtal med takläggaren där det man har kommit överens om står med. Även villkor och eventuell garanti, samt datum för när taket ska vara färdigt ska finnas med.

Takläggare med erfarenhet av tak i Göteborg

16 Apr 2023

Alla miljöer har sina utmaningar. I Göteborg är utmaningen stark blåst. När du anlitar en lokal takläggare kan du lita på att taket kommer att stå emot vinden.

Att lägga tak handlar om fantasi, skicklighet och erfarenhet. Tak ska se vackra ut och passa både byggnad och omgivande miljö. Men det är också väldigt viktigt att taket verkligen står emot alla de påfrestningar som det kommer att utsättas för. Det är då både fantasi och erfarenhet kommer in i bilden.

Vatten är takets största fiende. Vatten söker sig alltid nedåt och hittar alltid sätt att komma dit, även om det måste ta omvägar. Därför är underarbetet på tak en mycket avgörande del av arbetet. Erfarna takläggare vet precis var de svaga punkterna finns och ser till att de är täta.

När du anlitar en erfaren takläggare kan du känna dig trygg.

Om du bott ett tag i Göteborg så vet du hur stark vinden från havet kan bli. Den är stark och den är salt. Därför ställs det stora krav på taken. När du anlitar takläggare i Göteborg har de precis den erfarenhet som behövs för att du ska få ett snyggt, hållbart och tätt tak.

Många som lägger tak i Göteborg väljer tak av plåt. Modern plåt finns i olika utföranden och färger. Den står väl emot angrepp från salt och är lättskött. En annan fördel är det låga priset. Skickliga takläggare gör ett effektivt arbete och ser till att taket klarar snö, regn, vind och sommarhetta.

Läs mer om takläggare här: www.takläggaregöteborg.nu

Vad är ett egentligen ett lastväxlarflak bra för?

1 Apr 2023

Hur kan man använda ett lastväxlarflak på allra bästa sätt? Är det ens ekonomiskt försvarbart att köpa ett till sin lastbil eller ska man hyra när man behöver?

Ett lastväxlarflak är bra för dig om du transporterar många olika typer av gods med hjälp av din lastbil. Ordet lastväxlarflak är ett samlingsnamn på flera produkter som dessutom alla kan ha olika användningsområden. Det handlar mest om produkter som kan användas ihop med en lastväxlare.

En lastväxlare är något som monteras på din lastbil. Det gör att du ena gången kan köra en sopcontainer medan du andra dagen kanske ska ha en container som fraktar något helt annat. Tack vare växlaren kan du då montera den typen av last som du behöver när det gäller dagens transport.

Lastväxlarflak är verkligen toppen för de allra flesta som jobbar med last

Frågan du kanske ställer dig är om det är värt att investera i ett eget lastväxlarflak eller om du är bättre betjänt av att hyra in en specialbil de gånger du verkligen behöver det. Att investera i ett lastväxlarflak är därför en fråga om hur ofta du dagligen växlar mellan olika lastflak i ditt arbete.

Det går alldeles utmärkt för dig att hyra ett efterfordon eller ett fordon med lastväxlarflak under både kortare och längre perioder. Det är du som bestämmer om hur lång tidsperioden ska vara. Har du mycket växlingar i ditt dagliga arbete kanske ett eget flak är att föredra i alla fall.

Valsituation för målare i Stockholm

17 Mar 2023

Den som vill arbeta som målare i Stockholm har valet att starta eget eller ta anställning hos en känd och välrenommerad firma. Det senare har många fördelar.

Den som har satsat på att arbeta som målare i Stockholm behöver aldrig gå utan jobb. Det finns alltid gott om uppdrag att ta sig an. Byggnader slits både invändigt och utvändigt. Och trender vad gäller kulörer kommer och går. Alltid är det något som behöver målas om.

Om man är målare i Stockholm, så är nog frågan snarast om man ska satsa på att starta eget företag, eller om man vill ta anställning. Bådadera har sina fördelar och nackdelar. Det kan kännas fritt att vara egenföretagare, men det ställer väldiga krav på sådant som bokföring och rapporter. Dessutom måste man ragga sina egna kunder.

Målare hjälps åt i Stockholm

Att istället ta anställning hos en välrenommerad målerifirma har flera fördelar. Man slipper pappersarbetet. Man får arbetskamrater. Och man kan därför hjälpas åt med uppdragen, både i tider med många sådana och i tider då det eventuellt inte kommer in så mycket order.

Sen finns det ju en avgörande fördel i att man inte behöver ragga kunder själv. Hos en välrenommerad målerifirma, som till exempel Sköndals Måleri, står kunderna i kö. Det är bara för arbetsledningen att fördela ut jobben bland de som arbetar där. Som målare har man då sitt på det torra – åtminstone när färgen torkat och man helt enkelt kan gå vidare till nästa uppdrag på listan.

Stålkonstruktioner för olika ändamål

16 Mar 2023

Stålkonstruktioner behöver inte vara stora för att vara betydelsefulla. Men särskilt bra är de kanske ändå när man vill uppföra stora och stabila byggnader.

Stålkonstruktioner. Smaka på det ordet. Låt det rulla runt i munnen. Vilka associationer får du? Det känns som något stort, stabilt och starkt, eller hur? Kanske något i stil med Golden Gate-bron i San Francisco? Eller Eiffeltornet? Ja, där har du sannerligen två exempel på makalösa stålkonstruktioner.

Men om du vänder blicken hemåt då? Hem till gamla Sverige? Då blir det kanske lite svårare att komma på något som håller samma klass. Men stålkonstruktioner behöver inte vara gigantiska för att vara betydelsefulla. Det kan vara något så enkelt som ett stålräcke som gör en trappa eller en balkong säker att använda. Eller ett galler som ger inbrottsskydd.

Stålstommar bildar stålkonstruktioner

Ett vanligt användningsområde för stålkonstruktioner idag är annars i stålstommar för stora byggnader. Byggnader av typen lagerhallar, sporthallar, industrilokaler, lantbruksbyggnader och liknande. Stål är ett oslagbart material för denna typ av byggnader. Genom användandet av stål får de oslagbar livslängd med minimalt underhållsbehov. Dessutom är det enkelt att bygga till och bygga om. Det är bara att fästa nya stålelement vid de befintliga.

Naturligtvis finns det företag som är specialiserade på att uppföra byggnader med stommar av stål. Företag som sysslar med byggnadssmide. De förbereder alla elementen hemma i verkstaden. Sedan monteras allt upp på plats. Det går snabbt och det blir bra. Det kan du lita på – i långa tider framöver.

Maskinuthyrning till privatpersoner i Stockholm

14 Mar 2023

Som privatperson i Stockholm kan man ha behov av maskiner som inte finns i den egna arsenalen. Då går det bra att hitta det önskade genom maskinuthyrning.

Det är stor skillnad på rejäla maskiner och enklare maskiner inom bygg och trädgård. Men att köpa dyra maskiner är inte alltid lönt, då det kan röra sig om behov för kortare projekt, för exempelvis en husägare. Då kan det istället vara smart att använda ett företag som erbjuder maskinuthyrning, för att kunna få tillgång till de bästa maskinerna för en mycket liten peng.

Men att utnyttja maskinuthyrning är inte enbart ekonomiskt smart, ifall det rör sig om kortare hyresperioder. Det är även smidigt eftersom man som kund aldrig behöver fundera över att laga en maskin eller oroa sig över att maskinen ska gå sönder mitt i projektets utförande.

Utbud hos maskinuthyrning i Stockholm

De som erbjuder maskinuthyrning i Stockholm brukar kunna ge sina kunder en bred palett av olika typer av handverktyg, såsom sågar eller borrmaskiner. Men det går även att hitta allt möjligt inom trädgårdsanläggning eller större maskiner, såsom liftar. Det beror på vad maskinuthyraren i fråga vill hyra ut och vad som just då finns inne för uthyrning.

Generellt sett så går det ändå att säga att de maskiner som finns för maskinuthyrning är de som en privatperson, eller företag, kan behöva för alla typer av projekt inom byggnation och renovering av hus och trädgård. Det gör också att en husägare kan våga ge sig på lite mer utmanande projekt.

Läs mer om maskinuthyrning på denna sida: https://www.maskinuthyrningstockholm.se/ 

Vilken typ av bänkskiva passar dig?

14 Mar 2023

Det är inte lätt att veta vilken bänkskiva man ska satsa på. För en del passar en laminatbänkskiva medan andra hellre satsar på en skiva i exklusiv sten.

Hur ska man egentligen veta vilken bänkskiva man bör satsa på? Är det de ekonomiska förutsättningarna, livsstilen eller hjärtat som ska få bestämma? Som så ofta finns det inte ett enda entydigt svar på denna fråga. Valet av bänkskiva är verkligen högst personligt, men vissa små riktmärken kan vara kloka att ta hänsyn till.

Ett sådant är vilken typ av liv man lever. I barnfamiljen kan en bänkskiva leva ett mycket hårt liv. Kanske kan en laminatbänkskiva vara vad man söker om man dagligen hanterar mängder av smutsig disk, urdruckna nappflaskor och mellanmålstallrikar i sitt kök. En laminatbänkskiva är nämligen såväl tålig som lättstädad och snygg.

En bänkskiva som håller länge

Oavsett vilken stil på kök du uppskattar vill du troligtvis kröna det med en snygg bänkskiva. Bänkskivor kostar en del och därför gör du klokt i att vara rädd om din bänkskiva. Var noga med att torka av den väl och låt bli att sätta varma grytor och stekpannor rakt på bänkskivan. På det viset håller skivan sig snygg länge.

Väljer du en bänkskiva i sten finns det ytterligare tips att ha koll på. Vissa sorters sten är porösa och suger lätt åt sig vätskor. Vin, olja och citronsaft ger alla fula fläckar på porösa stenar exempelvis marmor. Spiller du någon av dessa vätskor bör du vara snabb med trasan!

Enklare arbetsutförande med en rullställning

11 Mar 2023

Det vore smidigt ifall alla arbeten kunde utföras genom att stå med fötterna på golvet. Men med en rullställning går det ändå att jobba snabbt och enkelt.

Hur ska ett arbete utföras på högre höjd än vad man når till ståendes på golvet, men ändå så att det nästan känns som om det just är golvet som fötterna befinner sig på? Idag finns det ett flertal olika lösningar för den som ska utföra ett arbete på lite högre höjd. Som exempelvis att måla ett tak eller att sätta upp tapeter i ett högt rum.

Inom området hjälpmedel på högre höjd, finns det mycket att välja bland. Som exempelvis olika typer av bomliftar eller saxliftar. Men även ställningar av skilda slag, där det brukar stå mellan en fast ställning eller en rullställning. Det vill säga en slags ställning som går att flytta på.

Vad är en rullställning?

En rullställning är en typ av ställning som har låsbara hjul, så att det enkelt går att flytta runt ställningen där den behövs. Rullställningar kan hyras av såväl privatpersoner som företag och går att använda såväl utomhus som inomhus, så länge det finns plats för att få in ställningen i lokalen.

Eftersom en rullställning är en fast ställning så kräver den inte något montage men är i gengäld lite mer besvärlig att förflytta med bil. Det är också en ställning som endast har en våning, eftersom ställningen annars kan ge allt för stor risk för fall och därför kräver en ökad förankring.

Läs mer om en rullställning på denna sida: https://www.rentgreen.se/ 

Värme upp ditt hem med en braskamin i Stockholm

7 Mar 2023

Vill du ha en billigare värmekälla som dessutom står för en hög mysfaktor? Då är det en braskamin du ska titta på. Det finns ett stort urval i Stockholm.

När man tänker på mysfaktor i sitt hem, så tänker man snabbt på en kamin. Att se elden leka, höra knastret från träet och dessutom känna värmen sprida sig, är verkligen en hög mysfaktor. Detta kan vara något av det bästa när kylan är på ingång och man äntligen kan använda sin kamin för första gången på året.

Beroende på vilken annan uppvärmning man har kan kaminen även vara en billigare värmekälla. Använder man sig av bra ved och en bra braskamin, så är det även ett miljövänligare uppvärmningssätt. Även om du redan har en kamin, så kan du av olika anledningar behöva skaffa en ny. Då finns det möjlighet att göra det.

Husets hjärta – braskamin

Ska man installera en braskamin, då ska man noga tänka på placeringen av den. Braskaminer är som hjärtat i huset. Ju bättre placerad den är, desto bättre sprider den värmen till de olika rummen. Du hittar braskamin i Stockholm i olika modeller och utföranden.

Har ni redan en braskamin som behövs ses över? Då kan samma företag hjälpa er med det. Med tanke på att det handlar om eld och rök, så är det viktigt att allting fungerar som det ska. Skapa en magisk känsla i ert hem, med en braskamin som blir hjärtat i hemmet.

Snickare i Dalarna lämnar inget åt slumpen

6 Mar 2023

När du anlitar en snickare i Dalarna märks det att det är ett proffs som har gjort jobbet. En snickare hjälper dig att snickra både invändigt och utvändigt.

Att spika ihop ett par brädor kan väl inte vara så svårt? Nej, det är det inte, de flesta som kan hålla i en hammare kan fixa det. Men hur resultaten blir är en annan fråga. Det är inte så noga om det gäller en koja åt barnen, men om det gäller till exempel en altan, en husfasad, en möbel, eller ett hus så krävs det ett väldigt svårt jobb.

Då kan det vara en god idé att anlita en snickare i Dalarna. Då kan du vara säker på att det som ska byggas blir både snyggt och hållbart. Snickare är skickliga hantverkare som har koll på smarta knep som gör jobbet effektivt. De vet i vilken ordning olika steg ska utföras så varje detalj blir perfekt.

En snickare tar sig an både små och stora uppdrag

I Dalarna finns det erfarna snickare som hjälper dig med allt från att snickra en hylla till att byta din träfasad. Inomhus är vanliga uppdrag att regla upp innerväggar, montera dörr- och fönsterfoder samt olika snickerier för kök och badrum. Ett vanligt jobb för en snickare är att bygga en efterlängtad altan.

Har du ett drömprojekt gällande snickeri? Ta då kontakt med en snickare i Dalarna och låt ett proffs förverkliga din dröm. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan snickra ihop.

Du kan läsa mer om snickare på denna sida: https://www.snickaredalarna.se/

Få hjälp av skickliga golvläggare i Stockholm

4 Mar 2023

Vill du ha hjälp med golvslipning eller att lägga ett helt nytt golv därhemma så kan en erfaren golvläggare i Stockholm förvandla det gamla till något fräscht.

Dåliga nyheter: Ditt golv kommer inte alltid att se lika nytt och fräscht ut som det en gång gjorde. Naturligt slitage som uppstår av att man går på golvet, flyttar saker, barnens leksaker och allt annat som ett golv kan tänkas utsättas för under åren, kommer att förändra ditt golv till det sämre.

Lyckligtvis kan du ta hjälp av någon som kan vända trenden och få ditt golv att bli som nytt igen. Att anlita en golvläggare i Stockholm behöver inte automatiskt innebära att du ska lägga helt nytt golv. Varför inte bjuda hem golvläggarna på en kopp kaffe och låta dem titta själva?

Har du en vision så kan en golvläggare få den att bli verklighet

Ett golv kan verkligen transformera ens uppfattning om själva rummet och ibland kan det faktum att man förnyar underlaget i till exempel sitt vardagsrum skapa en helt ny känsla av rymd. Ta ett snack med din golvläggare och hör vad de anser är det bästa draget för att du ska få det golv du vill ha.

En professionell golvläggare följer gärna upp resultatet på arbetet när det är utfört, för att garantera att du blir helt nöjd. Skulle det vara något som du känner har missats så kan de ordna till det i efterhand. Kolla gärna upp vad golvläggarna har gjort för jobb innan, för att få lite feeling.

Hitta mer om golvläggare på denna sida: https://www.stockholmsgolvab.se/ 

Anlita en skicklig golvläggare i Dalarna

4 Mar 2023

Vill ni lägga in nya golv eller kanske renovera och slipa om era gamla? Anlita då en golvläggare i Dalarna som som erbjuder ett brett utbud av golvtjänster.

Det sägs att golvet är det första man lägger märke till då man kommer in i ett rum. Det kan nog stämma då ett snyggt golv kan lyfta ett helt rum. Vill man lägga in nya golv gäller det att tänka på helheten och välja ett material som passar ihop med stilen på rummet och kanske även husets arkitektur och när det är byggt.

De vanligaste golvmaterialen är plast, textil, trä och linoleum. Har man gamla trägolv i sin bostad kan man även slipa och renovera dessa. En golvslipning brukar vara billigare än att lägga in nya trägolv och går även snabbare. Dessutom är det betydligt bättre för miljön med återbruk och golvslipning.

Jämför priser mellan olika golvläggare

Det finns golvläggare i Borlänge som även säljer olika typer av golv. Då kan man få hjälp med att hitta rätt golv till bostaden eller lokalen. Ofta kan man få låna hem golvprover för att se hur olika golv ser ut på plats. En kunnig golvläggare kan även ge råd och tala om hur man bäst ska sköta om sina golv så att de håller riktigt länge.

Hur mycket ett nytt kostar beror på golvytan och vilket material man väljer. Ofta lönar det sig att satsa på kvalitet och att betala lite extra eftersom dessa golv också håller bättre. Men priserna på golv och golvläggning kan variera mellan olika golvläggare och det kan löna sig att jämföra priser.

← Äldre inlägg