allt om kök logo

Badrumsrenovering med totalentreprenad i Örebro

Har det blivit dags att renovera badrummet? Ta då hjälp av ett byggföretag som är specialister på badrumsrenovering i Örebro och som erbjuder totalentreprenad.

Badrummet används flitigt och utsätts för vatten och fukt nästan varje dag. Därför finns det också särskilda byggregler som man måste följa när det är dags att renovera badrummet. Man måste exempelvis använda sig av hantverkare med särskild utbildning och som har våtrumscertifikat. Detta för att hemförsäkringen ska gälla fullt ut.

Skulle det uppstå en vattenläcka eller andra fuktskador i badrummet på grund av felaktiga installationer får man inte ut något på hemförsäkringen. Anlitar man däremot en våtrumscertifierad byggfirma upprättar de också ett protokoll där de löpande skriver vad som görs och vilka material som används. Protokollet är en slags extra försäkring och kan vara bra att visa upp för försäkringsbolaget, men också vid en eventuell bostadsförsäljning.

Så hittar man rätt hantverkare till sin badrumsrenovering

Ska man anlita en byggfirma för en badrumsrenovering i Örebro är det viktigt att man tar referenser och noga kollar upp firman innan man skriver avtal. Byggfirman måste ha badrumsrenovering med totalentreprenad som expertområde och ha tillgång till våtrumscertifierade hantverkare.

Kanske har grannen nyligen renoverat sitt badrum och kan rekommendera en bra och pålitlig byggfirma? Det kan vara klokt att först ta in offerter från några olika byggföretag för att få ett så bra pris som möjligt. För att byggfirman lättare ska förstå hur man vill att badrummet ska se ut kan det vara bra att ha ritat en enkel skiss över badrummet innan man tar in offerter.

18 Nov 2022