allt om kök logo

Catering – när du inte hinner laga själv

Det är faktiskt helt ok att utnyttja sitt kök till annat än matlagning. Till exempel att mysa med vänner och äta god mat som ni beställt från en cateringfirma. Det raljeras ofta över trenden med dyra och exklusiva kök samtidigt som hemlagad mat alltmer ersätts av restaurangbesök och hämtmat. Men sanningen är att ibland måste man få släppa på kraven och bara passa på att njuta, och då passar catering utmärkt, i alla fall om man är ett sällskap.

Guldkant på tillvaron

Väntar du gäster och känner att du vill koncentrera dig på annat än matlagning kan du antingen be vännerna bidra till ett knytkalas, eller beställa en smarrig buffé eller ett lyxigt smörgåsbord till hela sällskapet av ett cateringföretag. Det är en lösning som sällan gör någon besviken. Ditt vackra kök blir uppställningsplats för allehanda läckerheter som levereras i god tid innan kalaset i kylväskor och på värmevagnar. De flesta cateringfirmor i Stockholm erbjuder även utlåning av tallrikar, bestick och glas om du vill slippa disken efteråt och i stället ta kvällen vidare ner på stan med bästa kompisarna. Ibland måste det vara lyxigt att leva.

Stort utbud av mat från hela världen

Vill du beställa catering i Stockholm har du många firmor att välja bland. Det kan vara bra att välja något lokalt företag, men leveranser sker vanligtvis över hela Storstockholm. Vill du ha ditt förstaval bör du dock vara ute minst en vecka i förväg, gärna två. Vad gäller meny finns nuförtiden oftast mat från hela världen att välja mellan. Vissa firmor har ett stort utbud, andra specialiserar sig på något specifikt område. Generellt håller maten en mycket bra kvalitet; det är ju maten som är konkurrensmedlet för en cateringfirma och det gäller för såväl kockar som leverantörer att visa sig från sin bästa sida oavsett om det rör sig om en stor bröllopsfest eller en mindre sammankomst.

När man beställer bufféer och smörgåsbord räknas priset per person. Man måste vanligtvis vara minst tio personer för att kunna beställa en buffé, eller så anges ett minimipris. Maten levereras på uppläggningsfat och är i princip redo att serveras när den anländer. Det kan inte bli mycket bekvämare.

En kväll utan stress och krav

Alla behöver lite lyx i tillvaron då och då. Så ha inte dåligt samvete för att du inte står och slavar i ditt nya fina kök med AGA-spis. Ställ in en flaska skumpa i kylen och slå dig ner med en god bok medan du väntar på gästerna. När ni alla är samlade levererar cateringfirman kvällens festmåltid och tillsammans dukar ni upp allt det goda i ditt fina kök och låter er väl smaka. En bra start på en perfekt kväll!

Läs mer på denna sida: http://cicada.se/.

19 Jun 2018