allt om kök logo

Enkla sätt att förnya ditt kök med liten budget

Är det verkligen möjligt att få ett nytt och fräscht kök med bara en liten budget? Självklart! Det finns smarta knep just för detta. Här delar experterna med sig av sina bästa budgettips.

Ett helt nytt kök landar fort på ett par hundratusen. Så vad gör man då om pengarna inte riktigt räcker till? Faktum är att det finns flera relativt enkla saker du kan göra för att uppdatera ditt kök, utan att det behöver kosta skjortan. Lite färg kan till exempel göra underverk för ett gammalt slitet kök. Billigast blir det såklart om du gör jobbet själv.

Har du inte tid, eller lust, att måla luckorna själv? Då kan du alltid lämna in dem till en målare för lackering. Det tar ungefär en vecka, och sedan är köksluckorna som nya. Vill du att stommen ska ha exakt samma kulör som luckorna? Är dina köksskåp ofräscha inuti? En målare kan hjälpa dig att måla, eller sprutmåla, både köksstommarna och insidan av skåpen.

Fler enkla sätt att uppdatera ditt kök

Vill du piffa till ditt nymålade kök lite extra? Investera i nya handtag och beslag. Små detaljer kan nämligen göra stor skillnad. Testa själv, så får du se. Ett annat tips är att måla om kaklet, eller sätta upp kakeldekor. Blev det inte bra kan du alltid byta ut kaklet. Vill du ge ditt kök ytterligare ett lyft? Investera i en burk färg eller några rullar tapet! Gör sedan jobbet själv, så blir inte heller detta så dyrt.

12 Feb 2021