allt om kök logo

Golvslipning i Göteborg – med hjälp eller på egen hand?

Sitter du i din lya i Göteborg och funderar på om du kan ro i hamn en golvslipning på egen hand? Det korta svaret på den frågan lyder både ja och nej.

Det långa svaret måste besvaras med ett antal motfrågor. Varför ska du slipa golvet? Är det för att det ska läggas på någon behandling? Hur mycket behövs det slipas? Ska det målas? Hur slitet är golvet? Vilken kunskap besitter du om golvslipning? Vilka verktyg och maskiner har du tillgång till och vet du hur du ska använda dem?

Om din plan är att måla golvet efteråt, så är det inte lika noga med slipningen. Då behöver du framförallt bara rugga upp ytan för att få färgen att fästa. Använd då inte för grovt sandpapper. Om det inte är alldeles för stor yta så orkar du förmodligen detta själv med en liten handslip.

Golvslipning för proffs

Fast din plan kanske inte är att måla golvet? Är golvet väldigt slitet så kanske du bara vill göra det fint igen, att golvet ska få skina med sin forna glans? Eller så kanske du vill att det ska läggas på någon annan behandling för att ändra utseende? Kanske ditt gulnade parkettgolv ska få hårdvaxoljas med en snövit nyans? Eller ska det kanske få bli mörkbrunt?

När det gäller ovanstående är det ett gediget sliparbete som behövs. Det krävs stora slipmaskiner och proffskunskap om golvslipning. Då är det definitivt läge att anlita hjälp. Tur att en golvslipare i Göteborg alltid finns nära!

25 May 2022