allt om kök logo

Hur mycket kostar det att renovera köket?

Att renovera sitt kök är en stor dröm för många. Det gör att du får ett utrymme som passar dig och din familj. Men vad är priset för en köksrenovering? Hur hittar du rätt firma? Läs mer om detta här.

En köksrenovering är något som många vill ha utfört, men inte tror att de har råd med. Sanningen är ett köksrenovering inte måste kosta alldeles för mycket. För köksrenovering kan du använda dig av ROT-avdraget. Du kan använda detta upp till 50 000 kronor på arbetskostnaden av arbetet. Vilket också gäller per person i hushållet så är ni två gäller det upp till 100 000 kronor. Hur mycket det kostar att renovera köket beror på en rad olika saker, som hur stort köket är. Det beror också på om du vill renovera hela köket eller bara delar. En köksrenovering kan ligga på mellan 60 000 - 200 000 kronor. Något som är viktigt är att du sätter en budget för vad du har råd med och inte går över denna. Du vill enbart behöva utföra renoveringen en gång så det är viktigt att det blir rätt.

Hur hittar jag rätt firma?

För att ditt kök ska bli precis som i dina drömmar - om inte bättre - då gäller det att hitta rätt hantverkare. En hantverkare kan verkligen göra en skillnad på resultatet på ditt kök. Inte enbart detta men en hantverkare har även kunskapen som krävs. Ett tips är att fråga bland vänner, familj och kollegor i fall de känner till en bra firma. Du vill att firman ska ha bra referenser från kunder sedan tidigare. För att få ROT-avdraget gäller det också att firman betalar F-skatt. Du kan även be om några kostnadsfria offerter från olika firmor så att du kan jämföra mellan olika priser.

Sätt att spara pengar under renoveringen

Om du har en begränsad budget för din köksrenovering finns det självklart saker som du kan göra för att spara på pengar. Du kan själv utföra delar av renoveringen - som målning och montering. Det du inte kan göra själv är elen, utan detta måste utföras av en certifierad elektriker. Du kan också välja billigare material och inredning vilket kan spara på flera tusenlappar. Det är ofta vid materialkostnaden där det blir dyrare. När du frågar om en offert på vad renoveringen kommer att kosta kan du fråga om en med materialkostnaden, och en utan.

23 Mar 2020