allt om kök logo

Med BIM skapar du en virtuell värld

BIM är en förkortning på Building Information Modeling, och används inom byggbranschen. Nu kan den även användas inom underhållning, som film och media.

Tack vare den nya teknik som används i BIM kan man bygga upp virtuella världar. Det byggs upp en tredimensionell modell av ett bygge och på samma sätt kan man bygga hus, vägar, infrastruktur och skapa sig oändligt mycket olika miljöer i den virtuella världen.

Eftersom det sker över internet är det lätt för alla inblandade att följa vad som sker. Det går alltså att skapa film och TV-serier som utspelas i de virtuella miljöerna. Människor över hela världen kan följa vad som händer steg för steg, eller i vissa fall avsnitt efter avsnitt.

BIM underlättar och effektiviserar byggen

BIM är den produkt som underlättar för alla inblandade, då de har en möjlighet att följa med i vad som sker på flera plan. Gäller det ett bygge blir det så mycket smidigare att planera med hjälp av BIM. Alla vet när det är dags för dem att kliva in på scenen och dra ledningar eller snickra en ny våning.

På tal om scenen är det även enklare för en skådespelare att kliva fram i rätt tid. Även om det är virtuella personer som aktivt spelar i en TV- serie kan det vara så att du som skådespelare behöver vara med för att så att säga göra din röst hörd. Du jobbar aktivt med att ge den skapade karaktären en röst.

18 Aug 2023