allt om kök logo

När det blir stopp i avlopp

Det kan finnas många anledningar till att det blir stopp i avlopp. Vanligast är dock att hår, papper och skräp fastnar och skapar lager under många år.

Astrid hade haft en lång vecka och såg fram emot en lugn hemmakväll. Den skulle bli ett långt bad. En tanke om det sega avloppet dök upp men glömdes bort lika snabbt. Hon kom hem senare än tänkt och skyndade sig att laga en snabb måltid så att hon mätt och belåten kunde glida ner i det varma badet.

Astrid låg ända tills vattnet började bli kallt. Sedan drog hon ur proppen, torkade sig och tog på badrock. Glaset fylldes, sedan blev det soffan i vardagsrummet. Senare när hon var på väg till badrummet via hallen blev hon blöt om fötterna. Hon tittade ner och såg att en tunn hinna vatten spridit sig i nästan hela hallen.

Stopp i avlopp avslutade kvällen

Astrid förbannade sig för att hon inte tömt badkaret lite i taget. Hon visste att det var stopp i avloppet. Varför hade hon inte tagit tag i problemet? Hon städade upp och beslöt sig för att ta reda på hur hon skulle göra följande dag som var lördag. Kanske kunde hon vänta med rörfirman till måndag.

När morgonkaffet var ihällt och ostsmörgåsen låg på en assiett satte hon sig vid datorn. Genast hittade hon en rörservice som kunde hjälpa. Hon fyllde i ett formulär på hemsidan. På måndag skulle de ringa tillbaka och hon skulle få den hjälp hon skulle bett om för länge sedan.

17 May 2022