allt om kök logo

När du behöver köksrenovering i Danderyd

Behöver du en rejäl köksrenovering i Danderyd? Då har vi tipsen som du kanske behöver. Att renovera ett helt kök, är ett stort projekt. Det är viktigt att täka igenom hur du önskar dig din köksrenovering. Ska du ta bort allt? Har du ett K-märkt hus som kanske bör renoveras på ett varsamt sätt? Vid de olika sätten att renovera kök, bör man ta hänsyn till vad man bör och vad man kan göra med köket för att förnya det.

Ta bort allt och installera nytt

Säg att du har ett kök från 90-talet. Det är ofta kök som numera är helt ute. Då kanske man vill riva ut allt och kunna placera om vattenrör och avlopp. Kanske det även är dags att köpa ny kyl och frys. Dessutom kanske man vill kunna möblera om i köket då och då. Då kan en mobil köksö vara ett alternativ. Om inte kan man istället bygga en köksö som är permanent. Många vill ha en köksö med både spis och diskho i köksön. På så sätt har man nära till både porslin, kastruller och skafferi, kyl och frys. Det finns fördelar med att kunna stå mitt i köket när man både diskar och lagar mat. Behöver man renovera köket på ett grundligt sätt, är det bäst att anlita en renoveringsfirma som kan erbjuda totalentreprenad. Då tillhandahåller de med egna hantverkare   och gör upp eget arbetsschema. Anlitar man delentreprenad innebär det att man blir tvungen att vara sin egen byggherre och sätta upp arbetsschemat själv, då det är en själv som bär ansvaret för att arbetet fortskrider. Det finns fördelar med att anlita totalentreprenad, men delentreprenad är billigare.

Renovera ett K-märkt kök

Har man ett K-märkt hus på Danderyd, bör man alltid renovera det med stor respekt för husets arkitektur och för den tid och stil som huset byggdes efter då det begav sig. Att renovera med varsam hand ett K-märkt hus är också ett sätt att behålla värdet på huset. Ett gammalt hus, som renoveras helt olikt den stil och den tid då det ursprungligen byggdes förfular hela byggnaden. Det blir ett oestetiskt stilbrott om huset byggdes på 1700-talet men renoveringen är enligt någon modern stil med grå betong med industrikänsla. Den som någon gång har stigit in ett sådant hus, vet precis vilket fult stilbrott en sådan renoering innebär för ett fint gammalt hus. Ska man renovera enligt stil och dåtidens arkitektur, bör man välja material som hör ihop med den tidens stil. Man behöver inte alls tumma på komforten. Däremot bör man vara försiktig i sina materialval, men kan ha exakt samma modern teknik och komfort som vid andra renoveringar.

20 Dec 2019