allt om kök logo

Planera köksrenovering i god tid

Funderar ni på att renovera köket? Köket är ett av de viktigaste rummen i ett hem och att renovera köket innebär ofta en hög kostnad. Men det finns saker man kan göra för att påverka priset.

En köksrenovering är ofta en stor investering. Just därför är det extra viktigt att slutresultatet verkligen blir som man förväntat sig. Att noggrant planera i förväg är därför viktigt. Precis som vid en badrumsrenovering är det bra om man gör upp en budget över hur mycket det får kosta. Det är annars lätt att kostnaderna springer iväg om man förälskar sig i handmålat kakel, stenskivor och värstingspisar och kylskåp. Men man kan också välja att lägga lite mer pengar på drömspisen och kompensera det med att istället välja lite enklare och billigare kakel eller skåpsluckor.

Snåla inte med lampor och elkontakter

Det finns en hel del viktiga och praktiska saker i ett kök som man bör tänka på inför en köksrenovering. Som exempelvis placering av elkontakter. Ofta behöver man fler elkontakter än man tror. Fundera därför lite extra över vilka slags köksapparater som används i köket. Även köksbelysningen är viktig. Se till att ordna ett bra riktat arbetsljus över arbetsbänkar men även ett allmänljus och mysbelysning behövs. Elkontakter och lysknappar är kanske inte det snyggaste men även dessa finns att få i olika stilar som inte sticker ut lika mycket.

Dold och öppen förvaring

Förvaring är viktig i ett kök och det kan man sällan ha för mycket av. Att blanda dold och öppen förvaring är både praktiskt och snyggt. Saker man inte vill ska synas placeras i skåp medan fina koppar och sådant som man dagligen använder får stå väl synliga på hyllor där de är lätta att nå. Har man gott om plats i sitt kök kan man även fundera på att bygga ett riktigt skafferi. Tänk även på var de viktiga kryddorna ska förvaras. De ska vara lätta att nå när man står vid spisen men de tål inte värme eller ljus och ska därför inte placeras i ett fläktskåp. Har man tänkt att anlita hantverkare till sin köksrenovering kan man utnyttja deras kunskap även i planeringen. De har ofta stor erfarenhet och har sett många kök i sina dagar. De brukar vara generösa med att dela med sig av praktiska lösningar och förslag. Vill man så kan de vara med redan från dag ett och planera köket efter de önskemål och krav man har. Är du intresserad på att renovera köket så tipsar vi denna hemsida: https://www.koksrenoveringstockholm.nu/

1 Aug 2020