allt om kök logo

Snygga trägrindar som kan rädda köksträdgården

För att skona köksträdgården från hungriga djur kan det vara klokt att investera i trägrindar. Dessa trägrindar för trädgård kan göra underverk för odlingen.

Att ha en prunkande köksträdgård är drömmen för många odlingsintresserade. En plats dit man kan fly vardagen och borra ner fingrarna djupt i jorden. En köksträdgård kan dessutom göra underverk för utgifter gällande mat. Större köksträdgårdar kan förse en hel familj med grödor stora delar av året.

Ofta utsätts dock dessa köksträdgårdar för påhälsning av nyfikna och hungriga djur. Kaniner, sorkar och rävar gillar alla att sno åt sig av skörden. För att få bukt med detta bekymmer krävs det ofta rejäla trägrindar för trädgård. Grindar som håller de objudna gästerna på ett passande avstånd.

Trägrindar som åldras väl

Gedigna trägrindar för trädgård blir bara vackrare med tiden. Ofta kräver de minimalt underhåll. En omgång olja då och då är i regel allt som behövs för att de ska stå stadigt vakt vid trädgården år efter år. Troligtvis är det därför trägrindar varit populära i många decennier och fortsätter att vara ett av de allra vanligaste sätten i Sverige att stänga till trädgården.

För att vara säker på att herr kanin eller fru räv inte tar sig igenom grindarna kan det dock vara klokt att vidta extra åtgärder. Ett hönsnät på insidan av grindarna kan göra dem svårare att forcera. Det är också av yttersta vikt att välja grindar med tätt sittande spjälor så att så få djur som möjligt kan lirka sig in mellan ribborna.

31 Jul 2023