allt om kök logo

Ta hjälp av en lokal elektriker i Solna

I Solna inträffar varje år ett stort antal olyckor och bränder till följd av felaktigt dragen el. Det är helt enkelt alldeles för vanligt att människor installerar el själv trots att de inte har tillräcklig kunskap. Felaktigt dragen el kan och kommer att orsaka bränder och olycksfall, alltför ofta tyvärr med dödlig utgång. Det kan tyckas märkligt att man i ett storstadsområde som Solna där det finns så mycket duktiga elektriker ändå väljer att dra el själv.

Att anlita en elektriker är inte alls särskilt dyrt, och dessutom finns ju ROT-avdraget. Genom att anlita en professionell elektriker i Solna garanterar du att ditt hem blir elsäkert, vilket du faktiskt är ansvarig för, och att försäkringar gäller om olyckan ändå skulle vara framme. En seriös elektriker har ansvarsförsäkring om någon komponent skulle vara trasig eller fungera felaktigt och orsaka skador.

Hjälp med det mesta

Av en bra elektriker kan du få hjälp med allt som har med el att göra, från att installera spotlights till att fixa nya uttag i sovrummet. Inget problem är oöverstigligt för en bra elektriker med den rätta servicekänslan. I Solna finns även del elektriker som kan hjälpa till med andra typer av elinstallationer som installering av larm och datasystem, fiberkabel för bredband och så vidare.

Något som blivit allt populärare på senare år är automatisering, eller automation, vilket för ett hem kan innebära automatisk tändning och släckning av lampor, timerstyrd värme och liknande. Hör av dig till en elektriker i Solna som utför automation om du vill veta mer.

Gamla hus

Om du bor i ett gammalt hus i Solna och det var länge sedan du hade en elektriker hemma kan det vara bra att anlita en elfirma för att göra en ordentlig översyn av huset. Ofta kan den gamla ägaren ha dragit el själv, något som kan skapa ökad värmebelastning och till slut orsaka en brand om man har otur. Dessutom bör gamla ojordade uttag bytas ut mot jordade, framför allt i kök, badrum och andra våtutrymmen.

Att försäkra sig om att ens hus har säkra elinstallationer är inget man gör själv, utan då måste man anlita en elektriker för en översyn. Ofta ligger problematiska dragningar dolda i väggarna och man kan behöva öppna upp för att komma åt att se ordentligt.

Felaktiga renoveringar

Ett anat modernare exempel på felaktigt dragen el är infällda spotlights, som står för en stor procent i brandstatistiken. En felaktigt installerad spotlight kan bli oerhört het och kan lätt orsaka brand om kringliggande material ligger för nära. Här gäller som med all annan felaktigt dragen el att det enda man kan göra är att göra om hela jobbet.

Försäkringar

Vill du ha ett hem som är olyckssäkert och dessutom täckt av försäkringar om olyckan skulle vara framme, så måste du se till att ditt hem har säkert installerad el. Bor du i Solna har du gott om duktiga elektriker i närområdet som kan hjälpa dig. Gå in på en jämförelsesajt och se vilka elfirmor i Solna som får bäst betyg av tidigare kunder och glöm inte att fråga ut vänner och bekanta om de har några rekommendationer. Har du tur hittar du snabbt din nya favoritelektriker i Solna! Kolla in denna site för en sådan.

16 Dec 2017