allt om kök logo

Valsituation för målare i Stockholm

Den som vill arbeta som målare i Stockholm har valet att starta eget eller ta anställning hos en känd och välrenommerad firma. Det senare har många fördelar.

Den som har satsat på att arbeta som målare i Stockholm behöver aldrig gå utan jobb. Det finns alltid gott om uppdrag att ta sig an. Byggnader slits både invändigt och utvändigt. Och trender vad gäller kulörer kommer och går. Alltid är det något som behöver målas om.

Om man är målare i Stockholm, så är nog frågan snarast om man ska satsa på att starta eget företag, eller om man vill ta anställning. Bådadera har sina fördelar och nackdelar. Det kan kännas fritt att vara egenföretagare, men det ställer väldiga krav på sådant som bokföring och rapporter. Dessutom måste man ragga sina egna kunder.

Målare hjälps åt i Stockholm

Att istället ta anställning hos en välrenommerad målerifirma har flera fördelar. Man slipper pappersarbetet. Man får arbetskamrater. Och man kan därför hjälpas åt med uppdragen, både i tider med många sådana och i tider då det eventuellt inte kommer in så mycket order.

Sen finns det ju en avgörande fördel i att man inte behöver ragga kunder själv. Hos en välrenommerad målerifirma, som till exempel Sköndals Måleri, står kunderna i kö. Det är bara för arbetsledningen att fördela ut jobben bland de som arbetar där. Som målare har man då sitt på det torra – åtminstone när färgen torkat och man helt enkelt kan gå vidare till nästa uppdrag på listan.

17 Mar 2023