allt om kök logo

Anlita rätt takläggare i Gävle

Att låta den lokala snickaren lägga om taket för att spara pengar fungerar inte. Det krävs en riktig takläggare i Gävle för att få ett tak som håller tätt.

Det finns de som tror att det går att spara pengar genom att anlita den lokala snickaren för att lägga om taket. En snickare har sina expertkunskaper och till dem hör inte takomläggning. Vill man ha ett tak som håller länge och slippa problem med fuktskador måste man anlita en certifierad takläggare.

Tak med takfönster eller som är vinklade är ännu svårare att lägga. Blir det inte perfekt riskerar man att vatten letar sig in. Bästa sättet att hitta en bra takläggare brukar vara att fråga någon granne som precis lagt om taket med lyckat resultat. Men man kan också be takläggaren om referenser och kontrollera hur länge denne har varit verksam.

Jämför priser mellan olika takläggare

Vill man ha hjälp med takläggning i Gävle kan det vara klokt att ta in flera offerter och jämföra priser. Vanligtvis lägger man samma material som det var tidigare eftersom det oftast passar huset bäst. Men har man inte råd att lägga ett nytt tegeltak kan det vara bättre att exempelvis lägga ett papptak så att man inte riskerar att det regnar in.

Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på vilket material man väljer. Tegelpannor är dyrast och att lägga ett tegeltak tar också tid då varje panna ska läggas på plats för hand. Det gör att arbetskostnaden blir högre. Billigast är papptak medan plåttak ligger någonstans mittemellan.

7 Dec 2022