allt om kök logo

Bästa resultat vid golvslipning i Göteborg

Är du lycklig nog att vara ägare till ett massivt trägolv? Kanske är det så att golvet har tappat formen lite grann? En golvslipning i Göteborg gör underverk med slitna trägolv!

De allra flesta av oss älskar trägolv. Ett trägolv är hållbart och snyggt och skönt att gå på. Ett massivt trägolv i god form passar alla, från djurägare till barnfamiljer och äldre. Trägolv är lättskötta och kan lackas, målas eller oljas till önskad nyans. Alla avundas den som har ett massivt trägolv! Med åren slits alla golv, så även trägolv. Till skillnad från många andra material kan golv av trä restaureras och bli som nya igen! Med rätt behandling och skötsel varar ett massivt trägolv i väldigt många år. Men du kommer att behöva golvslipning i Göteborg.

Modern kök med ny golv

Hur går en golvslipning till?

När du kontaktar ett företag som sysslar med golvslipning i Göteborg kommer de att vilja göra ett besök och titta på golvets skick. Detta för att kunna bedöma om det är vettigt att slipa golvet och hur slitet golvet är idag. Sedan måste det aktuella rummet tömmas på alla möbler och golvet behöver dammsugas innan slipningen. Om det finns utstickande spikar måste de tas bort eller slås ner ordentligt. Själva slipningen utförs med speciella maskiner. Det är oerhört viktigt att den utförs på rätt sätt eftersom ojämn takt kan medföra att golvet blir ojämnt eller får gropar. Ytor vid hörn eller nära lister och runt exempelvis radiatorrör slipas med specialredskap. Efter genomförd slipning måste golvet städas noga och sedan bör man genomföra någon typ av ytbehandling. Det kan handla om inoljning eller lackering eller vaxning, allt för att skydda golvet och förhöja utseendet på ditt nyslipade golv. Golvet behöver sedan torka något dygn innan man sätter tillbaka möbler - eller ens går på golvet, så lås rummet för era barn och husdjur!

Det behövs kompetens och erfarenhet för golvslipning

Golvslipning är ett fantastiskt bra sätt att få ett trägolv att se helt nytt ut. Golvslipning utförd felaktigt är ett lika bra sätt att totalförstöra ett äldre golv. Det är en varm rekommendation att låta proffsen utföra detta känsliga arbetsmoment. En professionell firma har moderna maskiner som fungerar klanderfritt och de har personal som kan beskrivas med liknande termer. Antingen du behöver få en golvslipning i Göteborg utförd separat eller som del av en helrenovering kan de åta sig arbetet. Du kommer att kunna glädja dig åt ditt golv i många år till! Vi rekommenderar denna sajten: https://www.golvslipninggöteborg.com

11 Apr 2020