allt om kök logo

Beställa stenskivor? Tänk på detta

Stenskivor har en förmåga att ändra karaktären på ett kök, skänka mer lyx och ge ett mer ombonat intryck. Att byta ut dina gamla bänkskivor i trä mot stenskivor har därför klara fördelar och är något som vi definitivt rekommenderar. Med vissa förbehåll dock: Först och främst så måste du välja vilken typ av sten som du vill ha. Här kommer exempelvis ditt val att bestå av marmor, av granit eller av komposit (för att nämna några).

Varje stenskiva har sina för- och nackdelar och kräver olika typer av skötsel och underhåll. Vi kan här säga att exempelvis stenskivor av marmor är extremt känsliga för syra, vi kan säga att akilleshälen på stenskivor i komposit ligger i direkt värme och vi kan säga att granit inte direkt kommer med några nackdelar sett till skador. Granit klara det mesta och i blankpolerat tillstånd så kan du till och med skära exempelvis en gurka utan att några repor syns.

Nästa steg gällande dina stenskivor gäller tjocklek och färg och här ska du veta att det finns ett gigantiskt urval sett till det senare. Stenskivor finns i allt från svart, till beige, till brunt och vidare till grått och ljust – här låter vi din egen smak vara domare och där lägger vi oss inte i.

Tjockleken dock; där kan du generellt välja mellan 20 mm eller 30 mm och där är den senare – av förklarliga skäl – lite tåligare; men kommer också med en högre prislapp. 20 mm är något som de flesta klarar sig med och ska således inte föraktas eller negligeras.

Beställ stenskivor från rätt företag

Den viktigaste punkten gällande stenskivor är, enligt oss, från vilken leverantör du beställer dessa från och vi tänkte rada upp några punkter inom detta som du bör ha i åtanke.

22 Dec 2016