allt om kök logo

Betala inte för mycket för byggnadsställningar

Att man sett en stor trend gällande hemmarenoveringar medför också att olika branscher som hyr ut redskap i dagsläget har en väldigt bra period och lönsamhet. Att hyra ut maskiner för golvslipning, verktyg för olika invändiga inomhusprojekt eller driva ett företag som hyr ut byggnadsställningar till privatpersoner är samtliga exempel på branscher som under senare år kunnat se en större vinst. För att förklara detta måste vi först och främst se vad denna trend beror på och var den kommer ifrån.

Kort sagt; hur kommer det sig att allt fler privatpersoner väljer att – på egen hand, vi bortser från rot-avdraget i den här frågan – renovera sina bostäder och göra snyggt i sina hem? Jo, det som kan ligga till grund som förklaring för detta fenomen är att medier börjat intressera sig för området och där man i och med detta kan se hur mängder av olika tv-program börjat beröra ämnet.

Man kan, oavsett kanal och tid på dygnet, slå på sin tv och se hur ett program visar utförligt hur en renovering går till, hur man slipar ett golv, hur man gör en tillbyggnad eller hur man med små medel kan förändra sitt hus. Dessa tv-program i kombination med ett stort urval av magasin, tidningar och bloggar har dels väckt intresset och dels också gjort att privatpersoner vågar genomföra dessa. Just det sistnämnda är viktigt att nämna. Att tv-program inom heminredning och renovering avdramatiserar projekt och visar att de är möjliga att göra på egen hand är en väldigt viktigt faktor och något som gjutit mer mod i väldigt många.

Det enda som i många fall behövs är nämligen följande: Tid, planering, ritningar och rätt typ av maskiner, hjälpmedel och verktyg. Vid det sistnämnda så gäller egentligen numera bara en sak och det är att inte betala för mycket då man hyr någon maskin eller ett hjälpmedel. Ska man exempelvis i Stockholm hyra byggnadsställningar för att kunna måla sitt hus – ja, då ska man också vara medveten om att vissa faktorer ska vägas in i beslutet innan man skriver under ett kontrakt med det företag som erbjuder tjänsten. Just byggnadsställningar och staden Stockholm är nämligen speciell i det avseendet och om vi radar upp några detaljer som förklaring nedan så kanske bilden blir lite lättare att förstå. Kort sagt; ska du hyra byggställningar i Stockholm – tänk på följande saker:

14 Dec 2022