allt om kök logo

Bra inomhusluft med bra ventilation

Att den luft vi andas in varje dag är bra är viktig för hälsan. Dåligt ventilerade bostäder och byggnader kan ge fysiska besvär, till och med allergier. Behöver du se över ventilationen?

Det första tecknet på att ventilationen inte fungerar bra är att man märker av att luften i rummet inte är bra. Det kan vara att man känner av trötthet, huvudvärk och torrhet i hud och slemhinnor. Ofta kommer det smygande, och man reagerar inte förrän man får symtom. Eller så märker man det när man går ut en stund och andas frisk luft, och känner skillnaden. En fungerande ventilation är viktigt för välbefinnandet. Det otacksamma för ventilationen är att när den fungerar som bäst, är det inget man tänker på. Den ska inte låta, det ska bara fungera och du ska inte tänka på vad den gör, utan bara kunna må bra inomhus.

Se över din ventilation och spara energi

Du kanske har gjort en så kallad OVK-besiktning i Stockholm och inte fått den godkänd? Då är det en god idé att anlita specialister på ventilation i Stockholm och få hjälp med det. Samtidigt som det gör inomhusmiljön bättre, sparar du pengar eftersom dålig ventilation också är en energitjuv. Dessutom är det skadligt för själva byggnaden, eftersom dålig ventilation kan ge fuktproblem och mögel. Bra luft är lika viktigt i privatbostäder som på en arbetsplats eller skola. Som privatperson kan du utnyttja ROT-avdraget för installation och inställningar av fläktar. Vänta inte, se över ventilationen nu.

21 Mar 2021