allt om kök logo

En plattsättare förverkligar dina drömmar

Att flytta in i en ny bostad fylls alltid av en spännande tid där man tillsammans med sin familj får sätta sin egen prägel på sitt boende. Det finns här framförallt två stycken rum som visat sig vara extra populära att göra just detta i. Det vill säga – ser man till boenden dit en ny familj flyttat så ser man främst att köket och badrummet är de rum där man snabbast och i allra högst grad vill förändra. Extra tydligt blir detta om man ser till staden Stockholm där absolut flest flyttar sker dagligen och där man kunnat se ett intressant mönster som bevis på vårt påstående ovan.

Det är nämligen så att lägenheter i Stockholm som har relativt slitna badrum och kök till en stor del säljs till ett högre slutpris än vad de lägenheter med moderna diton gör – något som tyder på att man till en stor del på förhand bestämt sig för att renovera dessa och att detta blir enklare att motivera om de redan till en början är slitna och av en äldre modell. Kort sagt – det är lättare att motivera för sig själv varför man ska riva ut ett badrum som är äldre än varför man ska påbörja en renovering i ett som redan har ett modernare snitt. Detta är dock något som också sker – även modernare badrum får stryka på foten då privatpersoner flyttar i Stockholm och det om något bevisar också att vikten av badrummet och vikten av detta anpassas efter sin egen smak och sina egna behov.

Att genomföra badrumsrenoveringar i Stockholm är således relativt vanligt och detta i och med att marknaden för bostäder där är av det mer extrema slaget. Menas med detta – människor i Stockholm flyttar oftare och man gör detta dels av vinstintresse där man säljer bostäder dyrt och flyttar vidare och dels också för att man kanske fått tillökning i sin familj och av den anledningen behöver ett större boende; anledningarna varierar och oavsett så har Stockholm en väldigt rörlig bostadsmarknad där flyttar sker frekvent och där alltså – som vi sa – köks- och badrumsrenoveringar är vanligt förekommande.

För att underlätta här så tänkte vi komma med lite tips gällande hur man förändrar sina kök och sina badrum i Stockholm på bästa sätt. Båda projekten är nämligen fullt möjliga att utföra på egen hand – om man bortser från arbeten med el där naturligtvis en behörig och certifierad elektriker bör – måste! – anlitas. Bortsett från detta så kan man alltså genomföra en badrumsrenovering eller en köksdito på egen hand – men här lägger vi in en liten brasklapp: gör inte det.

Gemensamt för både kök och badrum och renoveringar vid dessa är nämligen det faktum att man ska lägga ut kakel och klinkers och att detta är väldigt svårt.

Vårt råd här är således följande – ta hjälp av en professionell plattsättare. En plattsättare gör – helt enkelt – ett betydligt bättre jobb och detta oavsett vilket typ av kakel du ska använda; du kommer att slippa fula skarvar, ojämna ytor och en massa vanprydande fogar – vanligt förekommande då man ser badrum i Stockholm där privatpersoner på egen hand lagt kaklet. En plattsättare har förmågan att förvandla ditt badrum till det badrum som du alltid drömt om och detta även om man bortser från det rent estetiska. En plattsättare och vikten av dennes jobb sträcker sig nämligen längre än till att göra det vackert.

Nej, en plattsättare gör även ditt badrum i Stockholm säkert och där inga framtida problem uppkommer. En ack så viktigt detalj som under senare år visat sig skapa problem i just Stockholm. Vi förklarar varför.

Vattenskador vanliga i Stockholm

Ett av de vanligaste problemen med alla dessa frekventa badrumsrenoveringar i Stockholm är det faktum att många av dem gjorts på ett felaktigt sätt. Det vill säga; privatpersoner har i sin iver att vilja förändra och sätta sin egen prägel på badrummet (eller köket också, för den delen) stressat sig igenom projektet.

Något som inte direkt är något som syns utan där konsekvenserna kommer först långt senare och dessa kan bli både kostsamma och svåra att korrigera. Menas med detta; har du köpt en lägenhet i en fastighet i Stockholm där du genomfört en badrumsrenovering på ett felaktigt sätt så kan detta också komma att drabba dina grannar och här ska man direkt tillägga att vatten- och fuktskador sällan är speciellt billiga att korrigera. Dessutom så brukar försäkringsbolag vara ganska restrektiva då det kommer till att betala ut ersättning vid vattenskador där professionell hjälp inte närvarat vid renoveringen.

Värt att tänka på – både om du själv funderar på att renovera och om du någon gång står inför att köpa en lägenhet i Stockholm där badrummet eller köket nyligen har renoverats. Har inte en professionell plattsättare varit involverad så löper du också en risk att du i framtiden kommer att tvingas till att korrigera arbetet.

En plattsättare i Stockholm är billig

En annan viktig aspekt i varför du ska anlita en plattsättare är att jobbet som denne utför går att dra av för dig. Du kan alltså anlita en plattsättare i Stockholm, låta denne förvandla ditt badrum på ett säkert och snyggt sätt och därefter dra av upp till halva kostnaden genom att använda ditt rot-avdrag.

Den stora kostnaden här kommer du istället att lägga på material och det ska du – trots allt – köpa oavsett. Här kan du också vara lite mer generös i ditt val tack vare rot. Menas här; i och med att arbetskostnaden blir så låg så har du mer pengar att välja lite exklusivare lösningar till ditt badrum.

Viktigast är att kaklet och klinkers kommer på plats på ett korrekt sätt och att det blir snyggt och säkert gjort – du kommer att tjäna på att anlita en plattsättare och särskilt då i dagsläget då dennes jobb är så billigt. Använd ditt rot-avdrag och njut av att du fått det badrum du alltid drömt om till ett billigt pris och helt utan risk för komplikationer.

Läs mer om hur en plattsättare kan hjälpa dig här: plattsättareistockholm.se

9 Jan 2023