allt om kök logo

Fönsterrenovering Stockholm - stora fördelar

Att byta fönster är något som förr eller senare måste ske. Det är oundvikligt, ingenting håller för evigt. Men, det kan handla om flera, flera år innan det verkligen är dags för er BRF i Stockholm att ta denna tunga investering.

I många fall kan en fönsterrenovering i Stockholm vara en lösning som ger en respit i flera år - och som dessutom ger er fönster som blir som nya, både sett till funktion och estetiskt uttryck. En fönsterrenovering är betydligt billigare än vad kostnaden för nya fönster är och med rätt företag vid er sida så handlar det dessutom om ett projekt som genomförs snabbt och effektivt.

Hur en fönsterrenovering i Stockholm ser ut beror lite på hur pass slitna fönster det är, hur många fönster det handlar om samt hur läget ser ut - vissa fönster är svårare att renovera än andra sett till att de är tuffare att komma åt. En fönsterrenovering i Stockholm innebär att man slipar fönstren, målar om dem, tätar dem och ser till att exempelvis slitna beslag byts ut.

Byt till glas med lågt U-värde

Utöver detta så kan man även passa på att byta ut glasen och genom detta också skapa en lägre förbrukning av energi i fastigheten. Det många inte tänker på är att äldre fönster har högt U-värde och att det innebär att kall luft kommer in i en bostad och att varm luft åker ut - något som påverkar både inomhusmiljön och energiförbrukningen negativt. Ett byte av glas ger lägre kostnader och detta till låg kostnad i jämförelse med att investera i nya fönster där sådana glas är standard.

En fönsterrenovering i Stockholm kan ske på plats, men det kan även innebära att fönstren hängs av och tas med till företagets verkstad. Arbetet betas av lägenhet för lägenhet och alla boende kommer på något sätt att påverkas av detta. Viktigt är därför att man också väljer ett företag som har kunskap och kapacitet att kunna genomföra ett effektivt jobb. Kolla alltid exempelvis referenser innan ni går vidare och då gärna hos BRF:er i en liknande storlek som er.

28 Nov 2022