allt om kök logo

Fönster Umeå - välj rätt modell till ditt hus

Dags att byta fönster i Umeå? Dina fönster spelar en stor roll för hur ditt hus uppfattas av andra - och de har även en avgörande betydelse för hur mycket pengar du betalar i uppvärmning. Det senare är logiskt, om än lite bortglömt. Ser man till isolering så är dina fönster i Umeå den svaga punkten. Om du har gamla, utslitna fönster så ökar energiförlusten.

Oavsett hur mycket du vrider på termostaten så kommer den varma luften åka ut och kall luft pressas in. Detta skapar en kombination av en hög räkning och ett sämre inomhusklimat. Därför är det bra att A) hålla koll på dina fönster i Umeå och B) vidta åtgärder om det visar sig att fönstren i fråga inte längre håller måttet.

Detta behöver per se inte betyda att du investerar i nya fönster. I många fall kan äldre fönster repareras och fixas till och det kostar mindre pengar än vad nya fönster gör. Men, om dina fönster är riktigt undermåliga så är det givetvis så att ett fönsterbyte är på sin plats. Det du bör veta inför ett sådant är att det kostar pengar - men att du också har alternativ att se över.

Fönster i Umeå - kan plast vara lösningen?

PVC-fönster är ett alternativ som inte får förbises. De fyller egentligen alla behov du kan tänkas ha: de är prisvärda, de har en enormt fin livslängd, de är underhållsfria och de kommer med låga U-värden. Dessutom så imiterar de idag trä på ett väldigt trovärdigt sätt. Kort sagt: fönster av plast är en bra lösning - om det inte vore för just den sista detaljen: de är av plast.

För många villaägare så blir detta fel. Man har ett trähus och man vill som en följd av detta också hålla sig till det materialet. Vi skulle dock peka på att fördelarna är fler än nackdelarna och att, som sagt, dagens PVC-fönster efterliknar trä så pass mycket att skillnad märks endast på väldigt nära håll.

Vår poäng: ett fönsterbyte bär en hög kostnad. Väljer du plast så kommer du billigare undan - och du får en massa fördelar även i övrigt. Det är åtminstone värt att undersöka lite närmare, eller hur?

23 Aug 2022