allt om kök logo

Hotta upp ditt hem med färg

Är det dags att fräscha upp ditt hem och göra det mer personligt? Istället för att köpa nya möbler och tapeter, varför inte använda miljövänliga och prisvärda alternativ genom att "hotta upp" dina gamla möbler och måla om väggarna med naturliga färger? Här är några tips för ett miljösmart inredningsprojekt.

Loppisfynda och återvinn

Att leta efter fynd på loppmarknader och i container kan vara ett roligt och hållbart sätt att inreda ditt hem. Även om möblerna ser trista ut, kan de enkelt förvandlas med en ny färg. Istället för att köpa nya möbler, överväg att återvinna och skapa en personlig touch i ditt hem.

Måla om dina gamla möbler

Att måla om dina gamla möbler kan ge dem nytt liv och en fräschare look. Genom att använda färg utan skadliga tillsatser och baserad på naturliga ämnen från växt- och mineralriket kan du skapa en hållbar och miljövänlig inredning. Ett exempel på en sådan färg är linoljefärg som ger en matt yta och är vattenfast och avtorkningsbar. Äggoljetempera är också en bra färg som ger fina reflekterande ljus och är lämplig för både väggar och möbler.

Måla om väggarna med miljövänlig färg

Att måla om väggarna med miljövänlig färg kan också ge ditt hem en ny känsla. En bra färg innehåller inte lösningsmedel eller andra skadliga tillsatser och kan baseras på naturliga ämnen från växt- och mineralriket. Linoljefärg och äggoljetempera är också bra alternativ för att måla om väggarna.

Att tänka på när du målar om

Att måla om möbler och väggar kan vara roligt, men det finns några saker att tänka på. Först och främst är det viktigt att välja rätt färg för dina behov och att använda skyddsutrustning när du målar. Tänk också på att de naturliga färgerna kan dofta under torktiden.

Om du är intresserad av att kontakta en målare, kika på denna hemsida: www.målarenorrköping.biz

20 Jun 2023