allt om kök logo

Lackering räddar ditt kök!

Drömmer du om ett nytt kök, har du tröttnat på ditt gamla och vill se detta ersatt med ett fräschare sådant av ett mer modernt snitt? Du är inte ensam och anledningen till att du inte slår slag i saken är förmodligen densamma som den är för så många andra. Du har inte råd. Att byta ut ett kök kostar mycket pengar, det ska vi inte sticka under stolen med. Du får – även om du väljer ett billigt sådant från IKEA – räkna med att hela kalaset kommer att kosta dig minst femtiotusen kronor (och här har vi inte räknat med kostnaden för rivning och/eller installation heller). Det är mycket pengar och av den anledningen så tänkte vi presentera några andra förslag som kan förvandla ditt gamla kök till ett mer modernt och fräscht sådant – utan att din plånbok äts upp på köpet. För; det finns några fina tips som är användbara, men som många helt missat. Vi kan säga att du bor i Stockholm och att du tröttnat på ditt kök, vill byta – men saknar de nödvändiga ekonomiska musklerna för att genomföra projektet. Överväg då dessa tips för att närma dig dina drömmar!

* Öppna upp. Felet många gör är att man ser att hela köket måste bytas snarare än att se till alernativa lösningar. Att kanske ta bort ett skåp (de flesta har mer förvaring än vad de i själva verket behöver) ger mer rymd och en mycket behagligare plats att jobba på. Det kanske finns utrymme för att bygga en köksö istället? Prova dig fram!

* Lackering. Är det färgen på dina köksluckor som är felet? Så är fallet för många och här är lackering en livräddare. Det är inte speciellt dyrt att lämna in köksluckor för lackering i Stockholm och du kan själv välja vilken färg du vill. Resultatet av en lackering är hållbart och detta till halva priset av ett nytt kök. För att komplettera din lackering av köksluckor i Stockholm så råder vi dig att även följa vår nästa punkt; nämligen:

* Byt handtag. För en billig peng (exempelvis på Ikea) så kan du hitta nya handtag till dina köksluckor och skåp. Ett annat användbart tips är att söka hos antikhandlare, på loppisar eller i second-hand-butiker; där finns ofta udda, lite roligare handtag. Du vill väl att ditt kök ska vara unikt? Som ytterligare ett bonustips kan vi säga att du köper läder och formar ett handtag i lämplig längd varpå du nitar fast det i skåpet. En snygg detalj som inte alls kostar särskilt mycket. Tänk dock på att försöka matcha färgen på lädret mot den lackering du gjort av luckorna; brunt brukar vara gångbart medan svart läder ofta ger ett lite stelare intryck.

30 Nov 2016