allt om kök logo

Lyckan är ett nytt kök

Vissa projekt tar bara mer tid innan de kommer igång. Ett sådant är köket. Att renovera detta rum ställer till en hel del. Livet blir helt enkelt lite mer komplicerat. Hur löser man det?

Svaret på den frågan är faktiskt hur enkel som helst. Man hyr in en firma som gör hela renoveringen. Själv tar man semester och åker bort ett tag. Genialiskt, eller hur? På så sätt slipper man att krångla med saker som att ha ett tillfälligt kök i källaren. Kyl och frys i vardagsrummet. En vattenkokare för att lösa morgonkaffet. Att äta framför tv:n. Ja det sista kanske man gör ändå, men i alla fall. Det är inte lika mysigt när man måste.

Hur går man tillväga?

Planering, planering och åter planering. Man vill få med allt så att det inte tillstöter något mitt i renoveringen som man inte tänkt på. Man kan börja med det stora. Vilket material ska väggarna vara av? Vilka färger vill man ha? Ska det vara golvvärme?

Andra saker som kan tyckas vara självklara behöver kommas överens om. En stor sak är givetvis köksluckor och skåp. Vilket material ska de vara? Vilka bänkskivor passar bäst? Hur ska kranar och diskho se ut? Vill man ha kvar det gamla kylskåpet och frysen eller vill man kanske sätta in något hypermodernt? Vad sägs om en ismaskin i kylskåpets dörr?

När planeringen är klar

Nu är det dags att hitta en entreprenör som ska göra jobbet. Har man vänner eller bekanta som anlitat företag för renovering? Fråga och se vilka erfarenheter de har. Man kan även söka på nätet. Sök exempelvis på köksrenovering i Uppsala. När man hittat intressanta företag, skicka en förfrågan och se vad de har för möjligheter och inte minst vad det skulle kosta.

Har de möjlighet att tillsammans med andra företag göra hela jobbet, från att dra el till att fixa rör samt allt annat? Det underlättar väsentligt då allt, både tjänster och produkter, kan komma på samma räkning. Det innebär även att man själv inte behöver koordinera arbetet utan kan lämna bort allt ansvar. Ta även reda på när renoveringen kommer att vara klar samt om de städar upp allt material som blir över från eventuell rivning.

När allt är överenskommet med entreprenören är det bara att, när tiden är inne, packa väskorna. Ta semester och verkligen njuta av att vara ledig för att sedan komma hem till ett sprillans nytt kök.

14 Oct 2020