allt om kök logo

Många fördelar med plåttak i Stockholm

Plåttak är inte bara snygga, de tål även vädret i Stockholm bra och har lång livslängd. Här kommer några användbara tips till dig som vill lägga plåttak.

Plåt är ett material som klarar skandinaviskt väder bra och har lång livslängd. Men det väger också lite vilket gör att det är snällt mot konstruktionen. Plåt finns också i olika kulörer vilket gör det enkelt att få ett tak som även passar med fasaden. På sätt och vis är det också bra ur miljösynpunkt eftersom det går att återanvända hur många gånger som helst.

En annan stor fördel med plåttak är att de i stort sett är underhållsfria. Det är bara om de repas eller förlorar färgen som man måste måla om dem eftersom de då annars kan rosta. Plåttak passar både villor och stora flerfamiljshus, av gammaldags eller modern arkitektur.

Plåttak avsett för nordiskt klimat

Är man intresserad av att lägga plåttak i Stockholm på sin fastighet ska man anlita en takläggare som är specialiserad på materialet. Ta in offerter från några olika takläggare och jämför priser. Men tänk på att det är viktigt att takläggaren också använder plåt som är avsedd för nordiskt klimat.

Det bästa kan vara att välja en takläggare som lämnar garanti på taket. Då slipper man oroa sig för hållbarheten. Det är viktigt att man skriver ett tydligt avtal med takläggaren där det man har kommit överens om står med. Även villkor och eventuell garanti, samt datum för när taket ska vara färdigt ska finnas med.

30 Apr 2023