allt om kök logo

När du önskar en köksrenovering

Har man ett äldre kök med maskiner som börjar sjangsera, alltså bli slitna och gamla, då är det dags för en köksrenovering. Renoverar man köket, får man nya ytor, som är helt rena. Det är det som är fördelen med att få en köksrenovering. Skaffar man vit inredning är det ännu lättare att se när man får smuts på köksskåpen och hyllorna. Vitt gör också köket så ljust, och vi behöver ju mer ljus inomhus när det är så mörkt ute, eller hur?

Marbodal konstaterar att den skandinaviska stilen inte alls är ute, tvärtom. Den är mer än någonsin lika populär som den var under 00-talet. Trots en lite paus på några år, är den vita inredningen tillbaka. I år blandar vi in trädetaljer med den vita inredningen, om man ska tro det som Marbodal spår om köksinredning i år.

Den skandinaviska stilen med japanska inslag

Den vita och avskalade och skandinaviska stilen har i år inslag av japansk inredning med lackerade träytor och lampor med rispapper. Den som väljer att gå "all in" i japansk inredning skaffar väggar av rispapper och tatami-mattor, som är gjorda av strå och vass. Dem sitter man direkt på utan stolar som förstör tatami-mattan. Vill man förstärka den japanska inredningen dekorerar man med pinnar och svart keramik.

Vedum tror på färger i kök, men som går i avskalat beige, grått, eller som på bilden i skogs/salviagrönt. Här ser vi ett kök med köksö i samma gröna färg som resten av köket. Den gröna färgen gör genast att köket ser lantligt ut. Det fattas bara att det hänger stekpannor och kastruller från taket. Byter man ut köksgolvet av trä mot ett i sten, förstärker man den lantliga känslan.

Hur vill du att ditt kök ska se ut?

Den bästa inspirationen för köksrenovering är att besöka en mässa eller en handel. Man blir absolut inspirerad av att få gå in i de olika kök som finns och sätta sig vid köksbord och känna på kökskåp och luckor. Då ser man också hur färgen gör sig i köket. Även om svart kan se mörkt ut på bild, kan den ge ett helt annat intryck om man ser den svarta inredningen på plats. Man ser även hur kaklet gör sig när man ser den på riktigt och uppsatt på väggen. Då blir valet av kakel eller stenskivor lättare att fatta. Läs mer om köksrenovering i Nyköping på: https://www.köksrenoveringinyköping.se

30 Jan 2020