allt om kök logo

Nya vridfönster, vilken överraskning

Idag finns nya fönster som ser till att hålla värmen inne och ljudet ute. Som om det inte vore nog finns vridfönster, vid putsning slipper man numera hänga ut.

Erik hade lovat att ordna så att hans mamma Gudrun fick nya fönster i huset. Hon hade fortfarande tvåglasfönster som dessutom var gamla. Värmen inifrån läckte ut som ett såll. För att inte tala om vägen utanför som numera var kraftigt trafikerad och gav ifrån sig höga motorljud från de många bilarna.

Han hade alltid, men särskilt de senaste åren, fasat för att hon skulle ramla ner från andra våningen när hon putsade fönster, men hon tyckte att han pratade strunt. Hon hade putsat dessa fönster i hela sitt liv. Att hon nu var över åttio verkade inte ha någon betydelse. Eriks försök att få henne att flytta till lägenhet var fruktlösa.

Vridfönster minskar fallrisk

Erik hade talat med en hantverkare som skulle hjälpa. Han hade varit på plats för att mäta så att Erik visste vad han skulle beställa hem. Det kändes skönt att ha ett sådant proffs till hjälp. Av densamme hade han fått tips om ett företag online som sålde vridfönster. För det var inte diskuterbart, hon skulle ha sådana.

Erik hade givetvis diskuterat fönster med sin mamma, bara inte hur de skulle sitta fast. När de kom hade han sett till att frun Lotta bett Gudrun om hjälp hemma i trädgården. Hantverkaren kom och Erik hjälpte till med att bära och hålla. Det var en hel del jobb men till sist var alla fönster klara. Nu återstod bara att se vad mamman skulle tycka om dem.

6 Aug 2022