allt om kök logo

Så installerar du energieffektiva fönster i Stockholm

Funderar du på att installera nya fönster hos dig? Bor du i Stockholm kan vi rekommendera att installera fönster som står emot väder och vind, och som inte släpper in sot och avgaser som kommer från den tunga trafiken i Stockholm. Ingen annanstans förekommer det så mycket sot och avgaser som i Stockholm. Den som har bott ett tag i huvudstaden märker att man är tvungen att tvätta sina fönster särskilt ofta och mycket i Stockholm. Nästan varannan månad är man tvungen till det, om man vill ha rena fönster, vill säga.

Mer än 350 fönsterleverantörer i Stockholm

Söker man på fönster i Stockholm hittar man minst 350 fönsterleveratörer i huvudstaden. Då kan man med fördel välja en som kommer och monterar in nya fönster och som gör det som en del av priset i fönstret. Det är möjligt att göra Rot-avdrag på arbetskostnaden på fönster upp till 30 procent och som mest 50.000 kronor per person och år. Vilken av de 350 fönsterleverantörerna ska man välja? Varför inte välje en som levererar svenska och miljövänliga fönster? Plastfönster har blivit mycekt mer mijövänliga sedan man började tillverka sådana för snart 20 år sedan. Till en början var de mycket energikrävande att tillverka. Numera har man fått ner energiåtgången när man tillverkar plastfönster och man återvinner plasten i större utsträckning än förut. Därför har plastfönster seglat upp som riktiga miljövänliga produkter.

Anlita en fönsterleverantör med service och montage

Varför inte anlita en leverantör som ger service på fönster och som monterar dem åt dig? Tar du kontakt med dem och ber om offert, vill de komma ut och titta på dina nuvarande fönster, föreslå bästa fönster just för dig, ge en offert som båda parter är nöjda med så att både de och du kan bli nöjd med produkten. Skulle det vara något med fönstren efter att de har monterat dem, kommer de ut och ger service på dem. Vissa av de högkvalitativa fönster som finns, är det garanti på. Det kan variera från 10-50 års garanti på dem.

Välj rätt fönster för dina behov

Med rätt leverantör kan man välja fönster utifrån de behov som man har. Vill man ha kan man få:

  1. Underhållsfria fönster med en integrerad aluminium-träkarm.
  2. Självtvättande fönster med utsida med en yta där smuts inte fastnar och smutsen rinner bort med regn och snö.
  3. Energifönster som isolerar mot vinterns kyla.
  4. Solskyddande fönster som fungerar som solglasögon.
27 Sep 2018