allt om kök logo

Så ser vårens inredningstrender ut

Vårens inredningstrender har ganska många likheter med förra årets inredningstrend. Det färgglada har bestått och fortsätter vara populärt även i år. Den allra tydligaste trenden som vi ser är att 1990-talet är tillbaka. Det innebär bland annat:

1) Svampmålade väggar

Någon som minns de svampmålade väggarna och möblerna som var målade med svamp? Det gjorde att färgen blev levande och marmorerad. Det gav ytan en livaktig nyans. Det blev ingen död vägg, utan gav ett levande intryck. Dessutom ser vi även att den omtyckta rosa färgen består i inredningen. Här ser vi, på bilden en rosa färg som går mot grått och som harmonierar mycket väl med den grå inredningen, dessutom med en svampmålad vägg som på bilden.

2) Rökigt glas

Vi ser också en tillbakagång till 90-talet med rökiga glas. Iittala har ett lyckat samarbete på nytt med designern James Morris och rökiga glas. Överhuvudtaget ser vi mycket glas i inredningarna i år. Här handlar det om bordsskivor i glas och annan inredning av glas. Dessutom ser vi bord i asymmetriska former.

3) Gul inredning

Det färgglada i inredning har bestått från senaste år in i detta år. Vi ser en hel del av gult i inredning, både det ljusare gula och det färggranna gula i inredning. Gult är en så positiv färg. Det är nästan omöjligt att vara deppig i en gul inredning. Och årets inredning frossar mer eller mindre i gult. Gult är snyggt att kombinera med grönt, blått och även mot grått. Så kombinera på!

4) Marmor

Marmor fortsätter att vara en populär stensort och vi ser det en hel del i köksinredning, som arbetsbänk, eller som inredning av väggar och golv. I badrum ser vi också marmor som huvudsakligt inslag. Vi ser både badkar i marmor och väggar klädda i marmor. Vi ser även badkar som är gjorda i marmor.

Att beställa måttanpassade köksluckor

Den som vill ha specialanpassade köksluckor eller skåp, kan måttbeställa sådana som passar perfekt in i det slags kök som man har. Har man till exempel ett äldre kök och vill förnya endast köksluckorna kan man det, utan att behöva kosta på en dyrbar renovering av hela köket. Om man byter ut köksluckorna får man en sådan renovering som inte är så omfattande, stor eller dyr. Då kan man begränsa renoveringen till en mindre sådan, om man vill. Ibland vill man bara göra en liten och snabb renovering av sitt kök, då kanske det räcker med att bara byta ut köksluckorna. Läs mer om detta på: https://www.måttbeställdaköksluckor.nu.

4 Mar 2019