allt om kök logo

Tänk på detta när du anlitar ett byggföretag i Norrköping

Behöver du anlita ett byggföretag i Norrköping för renovering av en fastighet? I så fall finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här är några tips.

Det är mycket som kan gå fel vid en renovering men det gäller även att vara noga och följa gällande byggregler och lagar. Annars kan du få problem den dagen du ska sälja fastigheten. Det kan även bli så att du vid en eventuell vattenläcka eller elfelsbrand inte får ut någonting alls på din hemförsäkring.

De hantverkare som du anlitar måste vara certifierade för den typ av arbete som de ska utföra. Det är du som beställare som måste kontrollera att de hantverkare som ska utföra de olika momenten innehar yrkeslegitimation och rätt typ av certifiering. En seriös hantverkare visar alltid upp sin yrkeslegitimation när man ber om det.

Viktigt att du kontrollerar det byggföretag som du tänker anlita

En renovering kräver ofta många olika slags hantverkare, såsom snickare, målare, takläggare, elektriker, rörmokare, med flera. Därför kan det vara bättre att anlita ett byggföretag med totalentreprenad, som har all den kompetens som behövs inom företaget. Att använda sig av totalentreprenad brukar också bli billigare.

Innan du väljer byggfirma i Norrköping och skriver avtal bör du ta referenser och även ringa upp dessa och ställa frågor. Blev de nöjda och höll byggföretaget vad de lovade, är två relevanta frågor. Det kan även vara bra att ringa Skatteverket och kontrollera att byggfirmans ekonomi är god. Skulle byggfirman gå i konkurs kan ju renoveringen avstanna och du förlora pengar.

2 Aug 2023