allt om kök logo

Vad ska man tänka på då man anlitar en takläggare i Norrtälje?

En takomläggning är ett stort projekt som kräver en hel del planering. Men hur mycket kostar ett nytt tak och hur hittar man en bra takläggare i Norrtälje?

Inget tak håller för evigt och förr eller senare måste man lägga om det. Det går att påverka hur länge ett tak kommer att hålla genom valet av takmaterial och takläggare. En riktigt skicklig takläggare vet var ett taks svagheter finns och är noggrann i sitt arbete. Att välja takmaterial av bra kvalitet påverkar också takets livslängd.

Viktigt är att besiktiga taket årligen samt laga och underhålla det vid behov. Det är betydligt billigare att byta ut en trasig takpanna eller lappa ett papptak än att byta ut hela taket. Åtgärdar man snabbt felen slipper man dessutom problem med läckande tak och fuktskador.

Välj en takläggare som använder material av hög kvalitet

Ska man anlita en takläggare i Norrtälje kan man inte bara ta den som lämnar den lägsta offerten. Man måste också titta på erfarenhet och referenser. Det bästa är att fråga grannar, familj och vänner om de kan rekommendera någon. Viktigt är också att takläggaren använder sig av takmaterial av hög kvalitet.

Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på ytan och vilket takmaterial som ska läggas. Tegel kostar mer och tar också längre tid att lägga, vilket gör att även arbetskostnaden blir högre. Tak av papp är det billigaste materialet och papptak går dessutom relativt snabbt att lägga, vilket är positivt för arbetskostnaden.

19 Oct 2022