allt om kök logo

Välj en takfirma som är expert på taktypen du vill lägga

Ska du lägga ett nytt tegel eller plåttak? Anlita då en takfirma som har stor vana av att jobba med materialet. På så vis får du ett tak som håller extra länge.

Det finns många olika takmaterial men det är nästan omöjligt för en takläggare att vara specialist på alla. Ska du lägga om taket är det därför viktigt att du väljer en takfirma som är expert på materialet som du vill lägga. Detta för att få ett tak som verkligen håller och för att slippa onödiga problem.

Ett vanligt sätt att hitta en takfirma är genom att leta på internet men tyvärr finns det en hel del skojare och oseriösa företag. Inte sällan använder de sig av billigt material som inte alls är avsett för nordiskt klimat. Det får till följd att taket inte alls håller så länge som utlovat.

Så kontrollerar du om takfirman är pålitlig och bra

För att säkerställa att det är en seriös takfirma man anlitar kan man be om referenser från tidigare kunder. Det räcker inte med skriftliga referenser utan man måste ringa upp och ställa frågor. En riktig takläggare innehar även ansvarsförsäkring och svensk f-skattsedel. Be gärna om organisationsnumret och gör även en kontroll hos Skatteverket.

Sist men inte minst måste man även upprätta ett avtal med takfirman. Detta ska innehålla takfirmans alla företagsuppgifter och vara så detaljerat som möjligt. Bland annat ska det stå vilket material som ska läggas, hur mycket det kommer att kosta samt när taket ska vara färdigt.

Besök denna sida för att hitta din takfirma: ccplatab.se

23 Sep 2023