allt om kök logo

Vikten av att hålla rent i köket

Köket är den svåraste och samtidigt viktigaste platsen att hålla rent i en bostad. Här samlas bakterier på alla ytor och stänk och kladd från matlagningen gör att de alltid har något att festa på. Och det är inte alltid lätt att veta var bakterierna samlas. Ånga tror att golvet är den smutsigaste platsen i köket. Det stämmer inte. Golvet är tvärtom ett av de mest hygieniska ställen en matbit kan hamna på i köket, eftersom vi i regel är så noga med att hålla det rent. I stället är det på ytor som vi ofta rör med händerna som bakterierna samlas, som vredet till blandaren eller handtaget till kylen.

Bakterier därifrån hamnar på våra händer som vi far runt med i köket, och de hamnar till slut i maten vi lagar. I ett kök där man är någorlunda renlig klarar man oftast av lite smuts och bakterier i maten, men har du ett riktigt snuskigt kök är det en ren hälsofara och kan leda till att du blir sjuk. Vissa bakterier är dessutom farligare än andra. En del kan göra dig lite illamående medan till exempel bakterier från rå kyckling kan göra dig dödligt sjuk.

Ta hjälp med städningen om du inte hinner

Om du känner att du inte riktigt hinner med att göra köket så rent som du skulle önska, kan du ta hjälp med städningen. Du bör till och med göra det, eftersom det är din och din familjs hälsa det handlar om. Om ni som familj har mycket med jobb, skola, fritidsaktiviteter och dessutom vill hinna med att umgås, kan hemstädning vara en riktigt bra lösning.

Ofta räcker det med en grundlig städning av köket någon gång per vecka för att man ska kunna bli av med farligt smuts och illasinnade bakterier. Ordentlig rengöring med rätt sorts produkter av professionella städare som vet vad de gör – det är receptet på ett trivsamt och hygieniskt kök.

Många bra städfirmor i Stockholm

I Stockholm finns gott om städfirmor som erbjuder hemstädning, en gång i veckan, oftare eller mer sällan. Det är upp till dig hur ofta städfirman ska komma hem till dig och vad de ska utföra för typ av städning. En vanlig hemstädning hos en genomsnittlig städfirma i Stockholm innefattar rengöring av golv och synliga ytor i köket, man torkar av och rengör kakel, diskbänk, spis, kylskåp osv utvändigt. Vill man dock emellanåt ha en grundligare rengöring, där det rengörs på djupet och även på osynliga ytor, får man räkna med att betala lite extra.

Ett rent kök håller dig och familjen friska

Många känner att det är värt de extra pengarna att få ett kök som verkligen känns och är rent och hygieniskt. Att kunna ägna sig åt det som verkligen är roligt – att laga mat och äta tillsammans – utan att känna ångest över att det är så smutsigt i köket, är en härlig känsla.

Ta kontakt med en bra städfirma i Stockholm och teckna ett abonnemang för hemstädning. Välj om du vill att köksstädningen ska vara huvudfokus eller om du vill ha hjälp med hela lägenheten. Du får professionell hjälp och din lägenhet kommer att kännas renare än någonsin förut.

Här kan du få hjälp med städningen: https://www.städningstockholm.net/

31 May 2018