allt om kök logo

Viktigt att städa efter en renovering

Bostadsmarknaden i Stockholm har länge varit överhettad med höga priser på hus och lägenheter som följd. I detta ligger också en förklaring till varför Stockholm är den stad där man se att absolut flest flyttar och flest renoveringar sker. Det handlar helt enkelt om att många i Stockholm kan ha chansen att sälja till ett högt pris och därför genomför mindre projekt innan bostaden läggs ut till försäljning, man försöker maximera sin vinst och då ligger en renovering nära till hands.

Vidare så renoverar också den som står inför att flytta in och denne av den anledningen att hen vill sätta sin egen prägel på sin nya bostad. Dessutom så ska man heller inte underskatta faktumet att det idag är väldigt billigt att renovera heller. I och med att man numera kan använda sig av sitt rot-avdrag och därmed göra det möjligt att halvera kostnaden så anser sig också fler privatpersoner sig har råd att genomföra de projekt de drömt om i sina hem.

Kort sagt; renoveringar är vanliga i Stockholm och det är också en annan bransch som sett ett stort värde i detta. För – det är nämligen så att samtliga renoveringsprojekt följs av ett ganska massivt efterarbete där man måste städa. Har man exempelvis målat om, slipat sitt golv eller renoverat sitt badrum så kommer detta oundvikligen att lämna spår efter sig i form av färg, tejp, slipdamm och fog- och silikonrester – spår som kan vara både svåra och jobbiga att ta bort.

Det är också det som många städföretag insett och man erbjuder därför en tjänst kallad byggstädning där man tar hand om att det vi nämnde ovan. Vid en byggstädnings så sköter städföretaget i fråga allt som brukar ske vid exempelvis en flyttstädning, men utöver det så har man också speciella maskiner och verktyg som kan ta upp- och ta bort saker som vanliga privatpersoner sällan kommer åt. Byggstädning i Stockholm är alltså en tjänst som – i och med de många renoveringarna – verkligen visat sig fylla ett stort behov.

Billig byggstädning i Stockholm

Det som är fördelaktigt med en byggstädning – utöver att man får det kliniskt rent förstås – är att tjänsten också är väldigt billig. Dels så förklaras detta låga pris av att det det finns relativt många städföretag som erbjuder tjänsten; till väldigt varierande kostnader. En enkel undersökning kan visa att det skiljer sig ganska mycket i pris mellan två stycken olika städföretag i Stockholm – något man således som kund också kan dra nytta av.

Vi nämnde ovan att renoveringar är vanliga och vi spårade detta bland annat till rot-avdraget. För en byggstädning kan man använda sig av Rut-avdraget och samma sak gäller där som vid Rot. Något som alltså är den andra förklaringen till det förmånliga priset man ser för byggstädning i Stockholm.

Läs mer om byggstädning på denna sida: http://www.byggstädningstockholm.biz.

2 Jan 2018