allt om kök logo

Vilken typ av bänkskiva passar dig?

Det är inte lätt att veta vilken bänkskiva man ska satsa på. För en del passar en laminatbänkskiva medan andra hellre satsar på en skiva i exklusiv sten.

Hur ska man egentligen veta vilken bänkskiva man bör satsa på? Är det de ekonomiska förutsättningarna, livsstilen eller hjärtat som ska få bestämma? Som så ofta finns det inte ett enda entydigt svar på denna fråga. Valet av bänkskiva är verkligen högst personligt, men vissa små riktmärken kan vara kloka att ta hänsyn till.

Ett sådant är vilken typ av liv man lever. I barnfamiljen kan en bänkskiva leva ett mycket hårt liv. Kanske kan en laminatbänkskiva vara vad man söker om man dagligen hanterar mängder av smutsig disk, urdruckna nappflaskor och mellanmålstallrikar i sitt kök. En laminatbänkskiva är nämligen såväl tålig som lättstädad och snygg.

En bänkskiva som håller länge

Oavsett vilken stil på kök du uppskattar vill du troligtvis kröna det med en snygg bänkskiva. Bänkskivor kostar en del och därför gör du klokt i att vara rädd om din bänkskiva. Var noga med att torka av den väl och låt bli att sätta varma grytor och stekpannor rakt på bänkskivan. På det viset håller skivan sig snygg länge.

Väljer du en bänkskiva i sten finns det ytterligare tips att ha koll på. Vissa sorters sten är porösa och suger lätt åt sig vätskor. Vin, olja och citronsaft ger alla fula fläckar på porösa stenar exempelvis marmor. Spiller du någon av dessa vätskor bör du vara snabb med trasan!

14 Mar 2023